Conform datelor publicate de jurnalistii de la Fortune, grupul de retail Wal-Mart din SUA reprezinta in acest moment cea mai mare companie de pe Glob, iar clasamentul a fost realizat in functie de cifra de afaceri. Topul arata faptul ca cifra de afaceri cumulata a celor mai mari 500 de companii din lume a crescut in 2014 cu 2,5% fata de anul precedent, la 31.100 miliarde de dolari.

De asemenea, specialistii sustin ca profiturile au avansat cu 27%, la 2.000 de miliarde de dolari. Topul prezentat de Fortune este dominat de firmele de pe continentul european, circa 150 de companii, urmate de SUA cu 128 de corporatii, China – 95 si Japonia cu 57 de companii.

Citeste mai jos

Grupul american Wal-Mart, care a inregistrat o cifra de afaceri de 476,3 miliarde de dolari si un profit de 16 miliarde de dolari, a devansat marile corporatii din domeniul energetice precum Royal Dutch Shell, care ocupa pozitia cu numarul 2, Sinopec, aflata pe locul 3, China National Petroleum, 4, dar si ExxonMobil – locul 5 si BP – 6.

In clasament, pe primele zece pozitii se mai afla si firmele din domeniul auto, Volkswagen, locul 8 si Toyota Motor (9), dar si Glencore, sectorul resurselor naturale, corporatie care ocupa pozitia a 10-a. Potrivit datelor Fortune, compania Shell a realizat anul trecut o cifra de afaceri de 459,59 miliarde de dolari si un profit de 16,37 miliarde de dolari.

In acest top se afla 55 de banci, 40 de companii din domeniul petrolier, dar si 33 de constructori auto

Prima companie din Franta care este prezenta in acest top este Total, firma care ocupa locul 11. Grupul are o cifra de afaceri de 288,88 miliarde de dolari si un profit de 11,2 miliarde de dolari. Tot in acest clasament se mai regasesc Societe Generale, pe locul 33, GDF Suez – 44 sau francezii de la Carrefour, care ocupa pozitia a-65-a.

Citeste si:  ANAF va sti tot ce facem la banca, incepand din iulie

Referitor la domeniul bancar, Societe Generale ocupa locul 33 in acest top si reprezinta banca din Franta cel mai bine plasata in clasamentul Fortune. Francezii au o cifra de afaceri de 132,71 miliarde de dolari si un profit de 2,88 miliarde de dolari, iar imediat dupa ei se afla tot o banca din Franta, BNP Paribas, locul 40 in top cu afaceri de 121,93 miliarde de dolari si profit de 6,41 miliarde de dolari.

Citeste mai jos

Da-ne un like sau aboneaza-te la newsletter-ul nostru pentru a primi ebook-ul gratuit:

  • Portal Management Finante si Economie

    Tehnici de vanzare


Numele tau (obligatoriu)

Adresa ta de email (obligatoriu)

Numele tau (obligatoriu)

Adresa ta de email (obligatoriu)

Aceste banci se afla in fata celei mai mari institutii bancare din SUA, JPMorgan Chase, care a obtinut in cursul anului trecut venituri de 106,28 miliarde de dolari si profit de 17,9 miliarde de dolari.

In acest top se afla 55 de banci, 40 de companii din domeniul petrolier, dar si 33 de constructori auto. Referitor la domeniul electronicelor, cel mai bine plasat este grupul din Coreea de Sud, Samsung Electronics, care ocupa locul 13, acesta fiind urmat de compania americana Apple.