Care este cea mai veche, mai populara si cea mai bine vanduta marca de incaltaminte pentru basket din toate timpurile? 60% dintre americani au sau au avut cel putin o pereche de astfel de incaltari. Nu, nu este vorba despre adidasii Air Jordan produsi de Nike. Nu este vorba nici de vreo pereche de Fila, Reebok, New Balance sau Adidas. Este vorba despre Converse All Star Chuck Taylor!

In anul 1908, Converse Rubber Corporation a fost infiintata ca o fabrica ce producea sezonier diverse tipuri de incaltaminte din cauciuc. Si-au dat seama dupa o vreme ca este mai eficient sa isi pastreze angajatii pe tot parcursul anului, asa ca au inceput sa fabrice pantofi sport. Avand in vedere popularitatea basketului, Converse Corporation a decis sa creeze niste incaltari adresate acestui sport. Dupa o multime de cercetari si de imbunatatiri, prima versiune de tenisi All Star a fost lansata pe piata in anul 1917. Nu aratau asemenea celor de astazi, acest model fiind introdus mai tarziu, in anu 1949.

La inceput, vanzarile au fost destul de mici. Acestea au inceput sa creasca rapid multumita lui Charles “Chuck” H. Taylor (Chuck Taylor).

Citeste mai jos

Chuck Taylor a fost un jucator de basket din echipa Akron Firestones care a vazut potentialul tenisilor produsi de Converse. Acesta a crezut atat de mult in acest brand, incat in anul 1921 s-a alaturat fortei de vanzari a celor de la Converse. Mai tarziu a devenit jucator si antrenor a Converse All-Stars, echipa companiei din liga industriala de basket.

Datorita potentialului in vanzari pe care l-a vazut compania in Chuck Taylor, in anul 1932 a fost introdusa sigla pe glezna, sigla care continea numele lui – Chuck Taylor, langa stea. Atunci au fost nascuti adevaratii tenisi Converse All Star Chuck Taylor.

Citeste si:  Afaceri de familie in arta- Faber Castell

d

Modelul clasic alb-negru a fost introdus in 1949

Citeste mai jos

Da-ne un like sau aboneaza-te la newsletter-ul nostru pentru a primi ebook-ul gratuit:

  • Portal Management Povesti despre afaceri de succes

    Tehnici de vanzare


Numele tau (obligatoriu)

Adresa ta de email (obligatoriu)

In ciuda tuturor schimbarilor ce s-au produs in industria incaltamintei sportive, tenisii Chuck Taylor continua sa fie la fel de populari ca la inceput. Mii de perechi de tenisi sunt vandute saptamanal in toata lumea. Datorita designului unisex, sunt foarte populari. Pana in ziua de astazi s-au vandut mai mult de 800 de milioane de perechi de tenisi Chuck Taylor.

De asemenea, in ciuda curentelor si a modei, tenisii Converse Chuck Taylor raman la moda si in ziua de azi, la mai bine de 80 de ani de la lansare. Sunt clasici, fara varsta si asa vor ramane. Inca din anul 1949, designul tenisilor Chuck Taylor a ramas neschimbat. Raman incaltarile preferate ale oamenilor de toate varstele, din toata lumea.