Pe măsură ce înaintăm în vârstă, pielea începe să își piardă din elasticitate și din fermitate. Tocmai de aceea, trebuie să îi acordăm o îngrijire specială, alegând cu atenție produsele cosmetice pe care să le folosim.

Cum poți alege corect crema antirid?

Mediul online este diversificat în opțiuni, astfel că, la ora actuală, există o mulțime de creme de față antirid care își dovedesc eficiența în timp.

Citeste mai jos

Dar care sunt principalele criteriile de selecție la care să ne raportăm atunci când alegem crema antirid?

  • În funcție de vârstă

Multă lume consideră că utilizarea unei creme antirid este absolut necesară doar după vârsta de 40 de ani. Ei bine, specialiștii susțin că ar trebui să începi să folosești creme cu efecte antirid chiar și după împlinirea vârstei de 25 de ani, dacă tenul începe să ceară acest lucru. În cazul acesta, cremele anti-aging au un rol bine definit în prevenirea apariției ridurilor fine.

Așadar, cea mai bună cremă antirid este cea pe care o alegi în conformitate cu vârsta pe care o ai. Nevoile unui ten de 30 de ani sunt distincte față de un ten mai matur – de 50 de ani.

Vei observa că pe piața de profil, există o varietate de produse cu etichete diferite  30+, 40+, 50+. Așadar, ar fi indicat să alegi o cremă antirid în funcție de vârsta pe care o ai. De exemplu, persoanele ce au împlinit deja 25 de ani pot opta pentru o cremă care să prevină apariția liniilor fine, în timp ce femeile care sunt trecute de 40 de ani au nevoie de o cremă pentru riduri profunde.

  • În funcție de compatibilitatea cu tenul

Compatibilitatea cu tenul este un aspect extrem de important de care ar trebui să ții cont cu sfințenie în timpul procesului de selecție, pentru a te asigura ca alegi cea mai bună cremă antirid.

Citeste si:  Feel the HR Vibes, pe 23 octombrie 2019 @Sibiu! „Shared Experience for Better Business”

Astfel, ai la dispoziție următoarele tipuri de creme:

  • Pentru un ten lipsit de hidratare

Pielea foarte uscată are nevoie de un proces intens de hidratare, tocmai de aceea, ar fi indicat să optezi pentru o cremă antirid cu substanțe emoliente.

Citeste mai jos

  • Pentru un ten lipsit de strălucire

Pentru a-ți ajuta țesutul cutanat să își recapete strălucirea, va trebui să folosești o cremă antirid hidratantă și nutritivă, în același timp. De preferat ar fi să optezi pentru un produs cosmetic care conține lipide, cu vitamine – A, B1, B6 și minerale – sodiu, potasiu, calciu, fier.

  • Pentru un ten gras

În ceea ce privește necesitățile pe care le are tenul normal sau mixt, putem opta pentru o cremă antirid care să nu aibă substanțe emulsionante prea multe.

  • Pentru un ten normal sau mixt

Dacă avem de a face cu un ten normal sau mixt, trebuie să optăm pentru o cremă anti-aging care să ofere pe de-o parte hidratare, iar pe de cealaltă parte să furnizeze pielii necesarul de vitamine și minerale. În felul acesta, vom preveni ridurile fine și vom reduce din ridurile profunde.

  • În funcție de ingredientele conținute

Optează pentru creme antirid cu ingrediente active – coenzima Q10, acidul hialuronic, colagenul se numără printre cele mai utilizate substanțe, benefice pentru tenul tău. Ingredientele din cremele antirid trebuie să întărească bariera protectoare și îi redă pielii suplețea și fermitatea de care are nevoie.

Vitamina E, uleiurile naturale sunt alte tipuri de ingrediente-cheie conținute în cremele antirid. De asemenea, o cremă antirid eficientă conține și filtre solare, asigurând o protecție eficientă împotriva razelor ultraviolete.