Standard&Poor’s reconfirma rating-ul aferent datoriei guvernamentale a Romaniei  – se anunta rezultate cu privire la o crestere economica.

Intr-un comunicat publicat de Ministerul Finantelor Publice se arata ca rezultatele obtinute de tara noastra privind o crestere economica sunt unele imbucuratoare si se ia in calcul perspectiva de continuare de crestere economica a Romaniei.

Vestile sunt unele bune, cu atat mai mult cu cat se anunta si o crestere a numarului locurilor de munca si o scadere a inflatiei. Vedeti in comunicat mai  multe detalii cu privire la aceste schimbari pe care tara noastra a reusit sa le faca.

Agentia de rating S&P Global Ratings a reconfirmat rating-ul aferent datoriei guvernamentale a Romaniei pe termen lung si scurt, in valuta si in moneda locala, la BBB-/A-3, cu perspectiva Stabila.

Aceasta reconfirmare are la baza rezultatele obtinute de Romania in plan economic, respectiv o datorie guvernamentala moderata, precum si perspectiva continuarii ritmului de crestere economica. Nivelul scazut al ratelor de dobanda si pretul petrolului au contribuit la o crestere economica in termeni reali de 3,8% anul trecut si de 5,2% in prima jumatate a anului 2016, fiind cea mai rapida crestere la nivelul Uniunii Europene.

Citeste mai jos

„Anunțul agentiei Standard&Poor’s confirma faptul ca avem o crestere economica solida si sustenabila care nu vine singura, ci este insotita de crearea intr-un ritm accelerat de locuri de munca, de inflatie redusa si deficitul extern scazut. Nivelul estimat al datoriei guvernamentale pentru sfarsitul anului 2016 este sustenabil, de 39,1% din PIB, iar costurile de finantare ale Trezoreriei Statului sunt in scadere”, a declarat ministrul Finantelor Publice, Anca Dragu.

Agentia de rating ar putea imbunatati rating-ul de tara acordat Romaniei in conditiile continuarii consolidarii bugetare, tendintei sustinute de scadere a datoriei guvernamentale, precum si a programelor de restructurare si de privatizare cu succes a companiilor de stat.

Citeste si:  Ce cred consumatorii europeni despre evolutia economica a continentului

Citeste mai jos

Da-ne un like sau aboneaza-te la newsletter-ul nostru pentru a primi ebook-ul gratuit:

  • Portal Management Finante si Economie

    Tehnici de vanzare


Numele tau (obligatoriu)

Adresa ta de email (obligatoriu)

Asadar, suntem pe drumul cel bun cu privire la economie. Sa ramanem pe pozitii, sa facem in continuare lucrurile pe care le-am facut si pana acum, pentru ca se pare ca le facem bine!