Pe piata muncii exista multi tineri care inca nu si-au gasit un loc de munca potrivit pregatirii lor sau care sunt nemultumiti de cel pe care il au in acest moment.

Dar ce ar trebui sa faca un tanar pentru a obtine jobul visat, cum ar trebui sa procedeze si pe ce ar trebui sa se axeze pregatirea sa profesionala? Este de ajuns doar sa ai anumite calitati sau trebuie sa ai ceva in plus fata de ceilalti candidati, ca sa fii sigur ca vei obtine ceea ce iti doresti?

Portalul AOL Jobs citeaza mai multi experti in resurse umane, care apreciaza ca in ziua de azi un tanar ar trebui sa stie cat mai multe limbi straine pentru a ajunge sa lucreze pentru o companie mare. In plus, tinerii trebuie sa se perfectioneze tot timpul si sa stie sa vanda in cazul in care isi doresc sanse mai mari angajare in viitor.

Citeste mai jos

Asta se intampla, deoarece domeniul vanzarilor este cel mai dinamic de pe piata actuala a muncii, iar capacitatea de a stapani bine o limba straina il poate face pe un candidat sa devina un promitator angajat.

Expertii citati de portalul AOL Jobs spun ca nicio firma serioasa nu isi va permite sa refuze vreodata la angajare un candidat pentru ca stia prea multe limbi straine.

Este foarte important ca orice tanar sa invete sa vanda orice, de la lucruri marunte pana la ei insisi. In plus, tinerii care au specializari mai rar intalnite in domeniul in care isi cauta de lucru, trebuie sa stie ca sunt in avantaj fata de ceilalti candidati, daca detin competentele necesare. Specialistii in HR sustin ca tinerii trebuie sa fie dispusi sa inceapa de pe pozitii de jos intr-o firma si sa se multumeasca cu bani putini pentru a urca trepte profesionale.

In cazul in care acest lucru nu se intampla, avand totusi siguranta unui loc de munca stabil chiar daca nu foarte bun, un tanar va fi necesar sa isi caute locul in care este apreciat cu adevarat, scrie AOL Jobs. Pentru a avea succes in obtinerea unui job bun, tinerii trebuie sa isi doreasca sa fie foarte buni in domeniul lor si sa actioneze astfel incat sa faca ceva care sa le creasca valoarea.

Citeste si:  Cum trebuie sa reactionezi daca primesti sarcini de munca peste program de la seful tau

Desi multi tineri stiu care sunt principiile unei vanzari rapide si eficiente, totusi doar cativa stiu cum sa reactioneze pentru a evita o afacere proasta pentru compania lor. Cu toate acestea, expertii sunt de parere ca aceste competente se pot invata intr-un termen destul de scurt, de pana la 2 ani, iar din clipa cand au fost invatate se uita foarte greu si cresc considerabil sansele de angajare.

O limba straina cunoscuta bine si participarea la cursuri gratuite ale unor universitati de prestigiu poate face diferenta intre candidatii pentru un job!

Nu uitati ca multe universitati prestigioase din intreaga lume pun la dispozitia celor interesati diferite cursuri gratuite de specializare in mai multe domenii de interes prin intermediul mai multor site-uri.

Citeste mai jos

Da-ne un like sau aboneaza-te la newsletter-ul nostru pentru a primi ebook-ul gratuit:

  • Portal Management Resurse Umane

    Tehnici de vanzare


Numele tau (obligatoriu)

Adresa ta de email (obligatoriu)

AOL Jobs scrie ca, totusi, cunoasterea unei limbi de circulatie internationala reprezinta o conditie necesara pentru absolvirea acestor cursuri, avertizeaza expertii. Cu toate ca deseori aceste cursuri nu ofera vreo diploma recunoscuta oficial de vreo autoritate publica, valoarea lor este data de cunostintele pe care le implica si de faptul ca iti valorifica bine potentialul.

In acest sens, este necesar ca in fiecare saptamana sa iti faci timp sa vizionezi si sa asculti cursurile in format multimedia, sa iti faci temele, sa lucrezi pe anumite proiecte online cu ceilalti cursanti, sa gandesti creativ sau sa scrii eseuri.

De asemenea, pentru un tanar, alte oportunitati de dezvoltare profesionala gratuite sunt date de proiectele finantate prin POSDRU, de pilda, in Romania. In cadrul acestor proiecte sunt disponibile multe cursuri gratuite, care pun la dispozitie calificari recunoscute oficial intr-o varietate de domenii.

Totusi, expertii recomanda ca acestea sa fie urmate in baza unui plan personal de dezvoltare personal, care sa plece de la intrebari precum „Ce mi-ar fi util”? sau „Ce as putea invata sa fac cel mai bine intr-o companie?”.

Mihai Matei