Majoritatea oamenilor isi doresc sa aiba parte de un job cat mai bun, unde sa se poata desfasura in voie, asa incat sa aiba la un moment dat influenta la locul de munca si sa acceada catre o pozitie superioara. Potrivit unui profesor de la Universitatea Stanford, Jeffrey Pfeffer, unii dintre noi avem calitatile necesare pentru a fi influenti la job, iar altii se afla destul de departe de acest deziderat!

Pfeffer a scris cartea „Puterea: de ce unii reusesc sa o obtina, iar altii nu”, in care isi sustine afirmatiile cu rezultate stiintifice. Expertul ne explica faptul ca exista mai multe mijloace prin care o persoana poate sa ajunga un bun strateg in firma sa si isi poate dezvolta influenta.

Citeste mai jos

Specialistul american a scris ca munca nu este atat de importanta pe cat auzim zilnic, iar performanta nu este conectata decat slab de reusita. Iata cateva observatii interesante, enuntate de Business Insider.

Mai multe studii realizate la universitatea mentionata arata ca faptul de a fi apreciat amelioreaza felul in care iti este apreciata performanta, in mod independent de succesul real. Oamenii de stiinta au observat ca cei care lasa cea mai buna impresie obtin o mai buna apreciere a muncii lor fata de persoanele care sunt de fapt mai performante decat ei.

In cazul in care iti vei propune sa fii recompensat, este bine ca mai intai sa devii remarcat! Managerul tau te va remarca doar daca vei face un efort pentru ca el sa te observe. Trebuie sa vezi daca responsabilii de la cele mai inalte niveluri ale ierarhiei din compania ta stiu ce faci si cea mai buna modalitate este sa le spui concret.

Trebuie sa ai mare incredere in ceea ce faci si sa depasesti anumite indoieli inerente! Cei puternici sunt intotdeauna siguri pe ei, iar increderea in sine este un semnal de putere. Expertul din SUA, citat de Business Insider mai spune ca „leadership-ul reprezinta o adevarata comedie, iar secretul este de a sti sa joci un rol, in sensul deplin al termenului”.

Citeste si:  Cum poti tine sub control o stare nervoasa pentru a avea un interviu de angajare reusit

Anumite teste arata ca lingusirea este o buna strategie pentru a castiga influenta!

Business Insider mai scrie ca este bine sa incerci sa iti multumesti seful, mai ales ca relatia pe care o ai cu acesta este mult mai importanta decat performantele tale reale.

Citeste mai jos

Da-ne un like sau aboneaza-te la newsletter-ul nostru pentru a primi ebook-ul gratuit:

  • Portal Management Resurse Umane

    Tehnici de vanzare


Numele tau (obligatoriu)

Adresa ta de email (obligatoriu)

In cazul in care vei afla cum sa il multumesti, performanta nu mai devine atat de importanta, iar ca sa iti poti satisface seful, este necesar sa afli ce doreste el sa faci. Intreaba-l regulat care este partea cea mai importanta a jobului tau si cum ar trebui sa utilizezi anumite metode pentru a avea succesul scontat, spune Jeffrey Pfeffer.

Pe de alta parte, anumite teste si rezultate ale cercetarilor arata ca lingusirea este o buna strategie pentru a castiga influenta in anumite medii ale unor companii. Expertul american mai spune ca este bine sa renunti la iluzia ca exista dreptate in aceasta lume. Multe persoane considera ca strategiile de mai sus nu functioneaza cu adevarat, spunandu-si ca lumea este dreapta si ca doar munca indarjita da roade in viitor.

Potrivit cartii lui Pfeffer, multi angajati se vor insela, deoarece lumea nu este deloc dreapta si totul se invarte in jurul puterii pe care o detin cei aflati in pozitii superioare, iar daca vrei sa ajungi sus va trebui sa stii cum sa o faci!