Cost startup:  aproximativ 100.000 euro

Desi studiile arata ca oamenii consuma din ce in ce mai putin alcool, gusturile acestora devin din ce in ce mai selective. Drept urmare, berariile sunt din ce in ce mai populare, asa ca, ai putea sa te gandesti la deschiderea unei afaceri in domeniu.

Intr-o berarie se poate prepara bere dupa propria reteta chiar la fata locului (in aceasta situatie vei avea nevoie de masinarii speciale pentru prepararea berii), asta pe langa o mare varietate de alte tipuri de bere care nu reprezinta neaparat o marca si reteta proprie. Adesea, este mult mai usor sa obtii o autorizatie pentru a deschide o berarie, decat pentru un bar ce comercializeaza mai multe tipuri de alcool.

Citeste mai jos

Un alt beneficiu de a-ti deschide o berarie este acela ca barbatii beau bere mai mult si mai des decat orice alta bautura alcoolica, asta putandu-se traduce intr-o afacere profitabila pentru tine.

Cele mai multe berarii se bazeaza pe vanzarea berii facuta dupa propria reteta, pe care o ofera la draught, la care mai adauga cateva selectii de bere imbuteliata apartinand altor branduri. Deci, in timp ce iti poti prepara si comercializa berea dupa propria reteta, ai libertatea de a alege ceea ce vinzi, de la calitate pana la cantitate.

 

Piata

In primul rand, gandeste-te ce tip de oameni iti doresti sa fie clientii tai. In acest sens, incearca sa obtii cat mai multe informatii despre varsta, sex, venit, stare civila chiar si religie.

Dupa ce ti-ai stabilit publicul tinta, gandeste-te cum ii vei aduce in barul tau. In acest sens ai putea sa apelezi la publicitatea „din-gura-in-gura”, la campanii de emailing, ai putea de asemenea sa iti dezvolti un site prin intermediul caruia sa tii la curent comunitatea cu noutatile legate de produse sau evenimentele ce vor avea loc in barul tau.

Citeste si:  5 joburi online in care te poti lansa fara bani

 

Echipament necesar

Odata ce ai o locatie si autorizaiile necesare, va trebui sa te gandesti la echipamentul de care ai nevoie. Acesta poate include de la pahare, halbe, frigidere, dozatoare, masini de gheata, masina de spalat vase, spatii de depozitare,pana la rafturi de afisare.

Citeste mai jos

Da-ne un like sau aboneaza-te la newsletter-ul nostru pentru a primi ebook-ul gratuit:

  • Portal Management Idei de afaceri

    Tehnici de vanzare


Numele tau (obligatoriu)

Adresa ta de email (obligatoriu)

Vei avea de asemenea nevoie de echipament pentru bucatarie necesar prepararii anumitor gustari sau sandwich-uri, cat si de masini destinate prepararii cafelei.

In cazul in care doresti sa produci marca proprie de bere chiar in cadrul berariei tale, vei avea nevoie de echipamentul necesar in acest scop.