Printre cele mai bine platite joburi din Uniunea Europeana se afla cel din cadrul institutiilor UE. Daca va intereseaza, va puteti gasi un astfel de job intr-o institutie europeana de la pozitii in domeniul secretariatului, pana la experti in cercetare, legislatie europeana si consiliere.

Trebuie sa stiti ca joburile cu norma intreaga, pe o perioada nedeterminata, sunt impartite in joburi pentru administratori si asistenti, conform datelor publicate de BBC. Daca vreti sa va inscrieti in concursurile pentru un post de adminstrator, care are rolul de a se ocupa cu punerea in aplicare a legislatiei europene, printre altele, trebuie sa fi absolvit o universitate cu durata de minimum 3 ani.

Citeste mai jos

In mod periodic, Biroul Ombudsmanului European se afla in cautarea unor experti din cadrul departamentului de reclamatii, in Strasbourg. In interes de serviciu, postul poate fi mutat in Bruxelles si implica deplasari in Luxemburg si in alte tari din afara Uniunii Europene. Trebuie spus ca aceasta structura este fomata din avocati ale caror responsabilitati sunt de a analiza reclamatiile si de a efectua cercetarile. Sarcina unui sef al acestui departament european este aceea de a supraveghea aceasta activitate si de a oferi consiliere legala, de a efectua propriile cercetari.

Daca va intereseaza, este necesar sa detineti experienta in domeniul legal de cel putin 10 ani, dupa absolvirea studiilor.

BBC scrie ca in plus, deseori se intampla ca institutitia Curtii de Justitie a Uniunii Europene din Luxemburg sa angajeze juristi, care sa ocupe temporar posturi de administratori pentru efectuarea unor lucrari de studiu si documentare. Pentru un astfel de loc de munca este necesar sa detineti diploma universitara si o foarte buna cunoastere a dreptului UE, precum si experienta profesionala de cel putin 5 ani. Mai mult, este necesar sa cunoasteti limba franceza la un nivel avansat.

Banca Europeana pentru Reconstructie si Dezvoltare vrea sa angajeze experti in domeniul analizei portofoliului de credite, comunicarii si analizei financiare

In aceasta institutite a UE, recrutarile se fac o data la cateva luni, asa incat va puteti trimite CV-ul oricand va hotarati sa faceti acest pas.

Citeste si:  Ce domenii atrag cel mai mult tinerii din Romania care isi cauta un job

Daca va intereseaza, trebuie sa stiti ca joburile de asistenti presupun activitati administrative, fiind nevoie sa aveti cel putin diloma de bacalaureat. Si in aceste cazuri, recrutarile se realizeaza in mod periodic, atributiile asistentilor fiind diverse, pe probleme de secretariat, administratve, financiare, de comunicare, de elaborare si implementare a politicilor si altele. Asistentii au un rol important in gestiunea documentelor, sectorul informatic si cel al resurselor umane.

Citeste mai jos

Da-ne un like sau aboneaza-te la newsletter-ul nostru pentru a primi ebook-ul gratuit:

  • Portal Management Resurse Umane

    Tehnici de vanzare


Numele tau (obligatoriu)

Adresa ta de email (obligatoriu)

BBC arata ca exista si joburi pe o perioada determinata in institutiile europene, de 6 – 12 luni, locuri de munca care ofera posibilitatea de prelungire, disponibile, in general, pe domeniul secretariat. Pentru studenti si absolventii de facultate, acestia pot obtine posturi de stagiari, pe perioade de 3 – 5 luni.

Multe locuri de munca sunt disponibile si in cadrul unor institutii financiare din Uniunea Europeana. Banca Europeana pentru Investitii este interesata de angajarea unui manager PR, care va fi responsabil de planificarea campaniilor media, de consolidarea contactelor cu jurnalistii din statele membre, de redactarea comunicatelor de presa, precum si de participarea la organizarea conferintelor de presa.

In cazul in care va intereseaza, pentru acest job trebuie aveti diploma de licenta in Economie, Comunicare, Jurnalism, Relatii Publice sau Stiinte Politice si 8 ani de exeperinta in jurnalism, comunicare corporativa sau un domeniul asemanator. Si Banca Europeana pentru Reconstructie si Dezvoltare a anuntat ca este interesata sa angajeze experti in domeniul analizei portofoliului de credite, in domeniul comunicarii, analiza financiara sau in cel al resurselor umane. Ca si oferta salariala, pentru un post de economist in cadrul Bancii Centrale Europeane veti primi un salariu de baza anual cuprins intre 64.236 – 98.496 euro.

Mihai Matei