Pentru multi copii, experientele din copilarie sunt definitorii in dezvoltarea personalitatii. Muzeele sunt centre comunitare menite sa informeze si sa invete publicul. Cand vorbim despre beneficiile vizitarii muzeelor de catre copii, raspusul imediat este invatarea academica. Insa, pentru un copil, absorbtia informatiilor academice poate fi dificila daca nu exista si un factor de interes.

Ca parinte, daca doresti sa oferi copiilor o experienta de neuitat, din care acesta sa aiba de invatat, Museum of Senses poate fi alegerea ideala. De ce? Pentru ca acesta presupune o calatorie de trezire a simturilor, care provoaca copiii sa descopere din ce in ce mai multe.

Citeste mai jos

Exponatele muzeului sunt menite sa ofere o experienta inedita tuturor celor care aleg sa paseasca in lumea senzatiilor si iluiziilor. Intregul muzeu este creat in asa fel incat sa ofere o calatorie educativa si distractiva copiilor. Cum?

Copiii asimileaza mai usor prin intermendiul senzatiilor

Invatatul este un proces individual, iar pentru un copil este mult mai stimulant sa absoarba informatii pe care le si traieste. Invatarea prin experienta ofera copiilor posibilitatea de a se implica si a reflecta activ la ceea ce invata. Procesarea informatiilor este mult mai simpla. Printr-un mod multisenzorial se activeaza mai mult din creier, ceea ce permite copiilor sa dezvolte anumite conexiuni intre ceea ce vad si modul in care functioneaza.

Exponatele trezesc curiozitatea

Vizitarea unui muzeu al simturilor reprezinta oportunitatea perfecta pentru copii de a pune intrebari si de a-si satisface curiozitatile. Astfel, gratie exponatelor interesante care pacalesc mintea si iluziilor optice, cu adevarat speciale, copiii vor fi interesati sa inteleaga procesele. Acestia vor invata despre minunata lume a oglinzilor si reflexiilor, miracolele fizicii, cum functioneaza energia si multe alte lucruri interesante, oferite de cele 40 de exponate.

Citeste si:  De ce trebuie sa ne protejam ochii atunci cand utilizam dispozitive digitale?

Le incurajeaza creativitatea

Exponatele sunt concepute special pentru copii si pentru a incuraja interactivitatea si activitatile creative. Daca ii este dat timp sa proceseze, creierul poate vedea o multime de lucruri. Iluziile sunt un instrument foarte bun de a genera energie creativa si de a gandi ”in afara cutiei”. Iar pentru un copil, se imbina distractia cu invatarea.

Citeste mai jos

Daca si tu doresti sa oferi copilului o experienta educativa de neuitat, vino la Museum of Senses. Ofera posibilitatea copilului de a descoperi fascinanta lume a a oglinzilor si luminilor, legendele cu Dracula si alte exponate cu totul si cu totul surprinzatoare. Cu ajutorul programelor cu ghizi, copiii vor invata cat mai multe despre perceptie, creierul uman, iluzii optice, vibratii si stiinta. Mai mult, vei ramane si cu cateva imagini memorabile si amuzante.