Domeniul vanzarilor este unul din cele mai dificile si, de asemenea, este un domeniu in care multi antreprenori intampina greutati. Vanzarile, mai precis incheierea vanzarilor, reprezinta atat o arta cat si o stiinta.

Noi iti oferim 6 sfaturi care cu siguranta te vor ajuta in acest domeniu. Iata care sunt acestea:

 

  1. Stabileste-ti obiective inalte

Daca vrei sa te mentii in top, trebuie sa iti stabilesti si obiective inalte. Nu incerca sa stabilesti aceleasi obiective de vanzari ca oricine din echipa ta, incearca mereu sa fii macar cu un pas inaintea lor. Asta te va determina sa depui munca si efort in plus in incheierea oricarei vanzari, efort care cu siguranta te va aduce mai aproape de succes.

 

  1. Pastreaza-ti intotdeauna cateava strategii diferite de incheiere

Una din cele mai mari greseli pe care o fac oamenii de vanzari, estea aceea de a avea doar o singura strategie de incheiere a vanzarii. E nevoie sa ai mai multi “asi in maneca” si sa il scoti pe cel potrivit in cazul in care o strategie nu functioneaza.

 

  1. Intelege importanta pretului

De multe ori, atunci cand incerci sa convingi pe cineva sa cumpere ceva, e dificil sa iti dai seama cum ar vedea pretul acea persoana. Ceea ce tu ar trebui sa faci, pentru ca pretul sa nu fie un impediment in achiztionarea produsului, este sa convingi clientul ca produsul sau serviciul tau ii va acoperi nevoile. Daca vei reusi sa faci asta, pretul nu va mai fi atat de important pentru clientul tau.

Citeste mai jos

Atentie! Nu confunda pretul cu valoarea. Cand te indrepti spre incheierea vanzarii, ai grija la felul in care prezinti pretul si cum percepe clientul valoarea produsului. Trebuie sa te asiguri de faptul ca pretul reflecata valoarea produsului, cat si invers, iar clientul tau a inteles foarte bine acest lucru.

Citeste si:  4 Reguli pentru a avea succes in vanzari

 

  1. Nu iti fie teama sa pui presiune

Exista unele reguli de vanzari care spun ca nu trebuie sa pui presiune asupra cumparatorului deoarece ai putea parea nepoliticos sau neprofesional. Insa, nu uita ca presiunea este necesara pentru a incheia o vanzare. Ai putea sa creezi o formulare in asa fel incat sa aiba o aparenta profesionala, nemairiscand astfel sa fii inteles gresit de catre client.

 

  1. Asigura-te ca ai incredere cu adevarat in ceea ce vinzi

Atunci cand incerci sa inchei o vanzare grea, de multe ori onestitatea si pasiunea raman singurii tai aliati care te vor ajuta sa convingi cumparatorul. Asa ca, asigura-te ca ai incredere in ceea ce vinzi si cu siguranta vei reusi sa transmiti asta si clientilor.

 

  1. Incheie vanzarea atunci cand esti sigur

Exista o zicala care spune asa: “Incheierea unei vanzari ar trebui sa fie ca o propunere pe care i-o faci partenerului tau – nu ar trebui sa fii ingrijorat de raspuns. Daca esti, atunci inseamna ca o faci prea devreme”.