Chiar daca CV-ul unei persoane straluceste, iar in urma interviului pare ca are toate atributele necesare pentru a fi angajatul tau, exista situatii cand ulterior se dovedeste ca nu a fost alegerea cea mai potrivita. Intr-un final, decizi ca respectiva persoana trebuie sa paraseasca firma si incepi un nou proces de recrutare. Bineinteles ca acesta te costa timp si bani.

Pentru a evita angajarea oamenilor nepotriviti, iata cateva sfaturi utile de care trebuie sa tii cont.

Citeste mai jos

  • Implica si pe altii in luarea deciziei finale.

Fiind afacerea ta, bineinteles ca ai impresia ca stii ce e mai bine cand vine vorba de o noua angajare. Cu toate acestea, o a doua parere este tot timpul utila. Cel mai bine ar fi ca un candidat sa fie cunoscut de mai multi membri vechi ai echipei, inainte de a fi angajat. Astfel, pe langa faptul ca altii ar putea observa aspecte care tie ti-au scapat, intervine si faptul ca vei putea sa iti faci o idee despre cum respectivul s-ar putea integra in cultura organizationala a companiei tale.

  • Verifica referintele.

Cere-i candidatului referinte de la fostul loc de munca, de la facultate, apoi verifica respectivele referinte. Tine minte ca o informatie verificata cere trei surse. Incearca sa fii sigur ca ceea ce spune prima persoana despre candidatul tau este parerea generala a tuturor celor care au colaborat cu el.

  • Cauta candidatul pe Google.

Astfel vei gasi profilul lui de pe diverse retele sociale, poate un blog, poate o stire despre el. Studiaza-i preferintele, parerile si vezi daca este potrivit pentru compania ta.

Citeste mai jos

Da-ne un like sau aboneaza-te la newsletter-ul nostru pentru a primi ebook-ul gratuit:

  • Portal Management Resurse Umane

    Tehnici de vanzare


Numele tau (obligatoriu)

Adresa ta de email (obligatoriu)

  • Adreseaza intrebari dificile.

Pune candidatul in situatii mai dificile, pentru a-i verifica onestitatea. Spre exemplu, dupa ce primesti un raspuns, continua cu intrebari ca “Ce te face sa spui asta?”, “De ce ai ales acest raspuns?” sau “Ce anume din experienta ta personala si profesionala te-a determinat sa raspunzi asa?”. Cauta raspunsuri clare si negeneraliste.