Cost startup: sub 2.000 euro

Persoanele ce detin o mana creativa si talentata se pot folosi de asta deschizandu-si o afacere de caligrafie. Deci, ai aptitudini creative, artistice si literare? Atunci, ia in calcul aceasta idee de afacere!

Daca detii abilitatile potrivite, aceasta afacere este una din cele mai usoare. Trebuie doar sa aplici litere scrise de mana pe produsele pe care le vei vinde clientilor. Pentru inceput iti poti face un catalog cu produse de baza, care ar putea contine poezii inramate sau felicitari. Insa, una din cele mai bune modalitati de a face bani din asta, este aceea de a crea produse personalizate. Iata cateva exemple:

Citeste mai jos

  • Felicitari personalizate
  • Invitatii de nunta
  • Certificate
  • Meniuri pentru restaurante

Pentru a excela in acest domeniu este nevoie de invatare si practica. Cu toate acestea, nu ai nevoie de studii de specialitate, cum ar fi absolvirea unei facultati de arta. Cel mult, ai putea participa la un curs de caligrafie sau sa iti cumperi carti cu instructiuni caligrafice.

Pentru inceput, va trebui sa investesti in instrumente de baza, cum ar fi un set de stilouri si cerneala, un set pentru incepatori ajungand sa aiba un cost de maxim 30 euro, unul de specilaitate ajungand la 200 euro.  Ai putea sa iei in calcul si crearea unui site de prezentere cat si cheltuielile de marketing. De asemenea, va fi necesara si realizarea unor mostre pe care sa le prezinti clentilor.  In afara de toate acestea vei mai avea nevoie si de hartie speciala de dimensiuni diferite.

Pentru promovare, nu uita de cartile de vizita si de alte materiale de marketing pe care ai putea sa ti le creezi singur pentru a-ti scoate in evidenta talentul.

Citeste si:  Segmentul tech care dezvolta mai mult de o piata de afaceri

Citeste mai jos

Da-ne un like sau aboneaza-te la newsletter-ul nostru pentru a primi ebook-ul gratuit:

  • Portal Management Idei de afaceri

    Tehnici de vanzare


Numele tau (obligatoriu)

Adresa ta de email (obligatoriu)

Venitul lunar pe care il poti obtine din aceasta afacere poate varia in functie de anumite aspecte, incluzand nivelul de calificare si complexitatea lucrarilor. Ai putea sa iti stabilesti un pret pe lucrare in functie de complexitatea acesteia sau chiar ai putea sa percepi o taxa pe ora.