Fii cu un pas in fata interlocutorului tau in procesul de comunicare!


Dupa cum probabil ca deja stiti, in procesul de comunicare limbajul corpului are un impact cu mult mai mare decat cuvintele pe care le rostim. De ce? Pentru ca mesajele acestuia ajung in subconstient si tot de acolo pleaca. Atunci, nu ai putea sa le faci sa plece de la nivelul constientului pentru a pleca direct cu un pas din fata celuilalt? Ba da. Iata ce trebuie sa stii si sa faci!

 

Intelege postura de putere.

Aceasta pozitie presupune deschiderea pieptului si incercarea de a umple cat mai mult spatiu. O sa radeti, dar este la fel ca in cazul animalelor salbatice. Cine este cel mai mare domina, doar ca nu trebuie sa ne gandim la numarul de kilograme sau centimetri, ci la pozitia pe care o avem atunci cand comunicam.

Citeste mai jos

O persoana care sta in picioare si se sprijina cu mainile de birou sau care sta pe scaun cu mainile la spate si cu picioarele intinse va emana incredere in sine, iar acesta este un mare plus intr-o conversatie.

 

Evita aparatura care iti ocupa mainile.

Foarte multi oameni de afaceri prefera sa se ajute de o tableta atunci cand discuta ceva, pentru ca e mai mica, mai comoda si asa mai departe. Totusi, in limbajul corpului tau nu iti aduci un plus. Revenind la punctul de mai sus, in momentul in care esti ocupat sa te uiti in tableta, ai o mana ocupata cu sustinerea acesteia, una cu folosirea ei, iar capul iti este lasat in jos. Pe de alta parte, atunci cand esti in fata unui birou cu un laptop in fata, reusesti sa “ocupi spatiul necesar emanarii de incredere in tine”.

Citeste si:  Greseli de PR ale antreprenorilor

 

Fii constient de expresia faciala pe care o ai.

Mai mult decat limbajul exprimat de pozitia corpului, trebuie sa fii atent la mimica fetei. Foarte multi oameni au diferite expresii evidente, de care, totusi, ei nu isi dau seama. Atunci ce este de facut? Stai in oglinda si exerseaza, ai grija sa nu te strambi, sa nu lasi sentimente si stari (bune sau rele, dupa situatie) sa iasa la iveala fara ca tu sa vrei acest lucru.

 

Gesticuleaza, dar nu in exces.

Practic, gesturile pe care le facem fac parte din intregul proces pe care mintea il face atunci cand comunicam. Asadar, gesturile sunt utile atat pentru noi, comunicatorii, atunci cand ne ajutam mintea sa gandeasca inainte, cat si pentru audienta noastra, in momentul in care vrem sa subliniem sau sa explicam mai bine ceva.

Citeste mai jos

Da-ne un like sau aboneaza-te la newsletter-ul nostru pentru a primi ebook-ul gratuit:

  • Portal Management PR si Comunicare

    Tehnici de vanzare


Numele tau (obligatoriu)

Adresa ta de email (obligatoriu)

Totusi, gesturile excesive nu fac parte din tehnicile de lucru cu limbajul corpului. Acestea obosesc, fura atentia interlocutorului sau chiar enerveaza. Astfel, trebuie sa stii cum sa le folosesti, iar cea mai buna invatare este tot exercitiul. Repeta-ti discursul in fata oglinzii si fii cat mai constient de limbajul corpului tau.

 

Autor: Claudia Caraba