Cu totii avem o companie pentru care dorim sa lucram. Iar in cazul unui viitor interviu la aceasta, e important sa avem cateva intrebari pregatite pentru angajator. Punand intrebari vei face o impresie buna si iti vei arata interesul pentru organizatie si pentru locul de munca pe care ti-l doresti la aceasta. Insa si aceste intrebari trebuie sa fie bine pregatite si sa arate ca ai un bagaj de cunostinte deja acumulate despre companie.

Pentru asta, in cele cu urmeaza, vom trece in revista cateva sfaturi despre cum sa te informezi despre o companie inaintea interviului. Vestea buna este ca acum, mai mult ca niciodata, este usor sa te informezi despre o companie prin intermediul internetului.

Citeste mai jos

Intra pe pagina web a companiei

Primul pas in research-ul companiei pentru care doresti sa lucrezi este, bineinteles, website-ul acesteia. Acolo sunt cele mai multe informatii despre misiunea, viziunea si valorile companiei. Poti sa vezi produsele, serviciile sau clientii companiei si te poti informa despre cultura organizationala a acesteia, in sectiunea „Despre noi”. O simpla descriere a companiei, de pe site-ul lor, iti va spune mai multe decat crezi. Iar tu, poti vedea daca te potrivesti cu valorile lor. Daca se descriu a fi ca „o familie” este ceva ce iti doresti la locul de munca?

Cauta informatii pe social media

Al doilea pas este sa le vizitezi paginile de social media. La fel ca profilurile unei persoane, acestea oglindesc imaginea pe care compania vrea sa o arate consumatorilor. Poti invata multe despre o companie analizand activitatea din online. Este un brand cu o pagina de Facebook/Instagram populara? Posteaza constant sau sporadic?

Citeste si:  Ce domenii atrag cel mai mult tinerii din Romania care isi cauta un job

Foloseste LinkedIn

Pe LinkedIn vei gasi toate informatiile de care esti interesat in ceea ce priveste compania. Poti vedea conexiunile, locurile de munca disponibile, statistici si date valoroase. Daca ai conexiuni cu aceasta companie poti lua legatura cu ele. Te vor ajuta cu interviul tau si poate vor pune o vorba buna pentru tine.

Citeste mai jos

Da-ne un like sau aboneaza-te la newsletter-ul nostru pentru a primi ebook-ul gratuit:

  • Portal Management Resurse Umane

    Tehnici de vanzare


Numele tau (obligatoriu)

Adresa ta de email (obligatoriu)

Intereseaza-te pe Google Stiri

Cauta in sectiunea de stiri pe Google informatii despre companie. Vezi ce noutati apar despre organizatia pentru care doresti sa lucrezi. Vor sa se extinda? Ce noi contracte au incheiat? Exista crize de imagine prin care au trecut? In functie de acestea iti poti pune la punct cateva intrebari cu care sa ii impresionezi pe angajatori.

Cerceteaza industria si competitorii

Dupa ce ti-ai creat o imagine clara despre companie, valori si ai formulat cateva intrebari pentru interviu, aprofundeaza domeniul, industria din care organizatia face parte. Vezi care este concurenta si cum se pozitioneaza. Analizeaza care sunt punctele tari si punctele slabe ale competitiei. Intotdeauna este de ajutor sa fii bine informat despre piata.