Te gandesti de ce tot aplici pentru diverse job-uri care ti se potrivesc, dar nu primesti niciun raspuns? Un motiv ar putea fi un CV ineficient.

In afara de erorile gramaticale sau de tehnoredactare despre care se stie ca vor face angajatorul sa nu te bage in seama mai departe, iata cum se face un CV care are destinatie precisa cosul de gunoi.

1. Proasta formatare

Aspectul conteaza. Ai grija la aliniere, la spatiere, la coloane si tabele. Cv-ul tau trebuie sa fie ingrijit si usor de citit. Totodata, nu folosi multe font-uri, ingrosari de litere sau alte elemente care sa distraga atentia sau sa il faca sa arate ca o sorcova.

2. CV imatur

Multi angajatori povestesc ca au gasit, in timp, diverse imagini puse fara niciun rost in CV: personaje din desene animate sau animalute. Chiar daca nu faci aceste erori, gandeste-te la culorile pe care le folosesti, la cat de diplomata este poze ta si la cat de formala este exprimarea.

3. Sablon

Exista, intr-adevar, sabloane pentru CV-uri. In afara de cele oficiale, precum Europass, celelalte nu denota nimic mai mult decat lipsa de inspiratie si de interes. Incearca sa fii putin creativ. Fiecare profesie cere niste standarde. Incearca sa iti personalizezi CV-ul in functie de postul pentru care aplici. Ai grija, totusi, sa nu o dai in cealalta extrema, despre care am vorbit la punctele anterioare.

Citeste mai jos

Da-ne un like sau aboneaza-te la newsletter-ul nostru pentru a primi ebook-ul gratuit:

  • Portal Management Resurse Umane

    Tehnici de vanzare


Numele tau (obligatoriu)

Adresa ta de email (obligatoriu)

Afla si cum se face un CV care NU va ajunge in cosul de gunoi, ci va capta atentia angajatorului!

Autor: Claudia Caraba