Pana acum ceva timp orasul Londra, capitala Marii Britanii, era considerat capitala marilor centre financiare de pe Glob de catre expertii care au realizat Indexul Centrelor Financiare Mondiale, insa de curand, orasul american New-York a obtinut prima pozitie in acest top. Potrivit datelor publicate de jurnalistii de la London Loves Business, acest aspect poate avea consecinte negative greu de anticipat, generand pierderi foarte mari in mediul de afaceri al capitalei britanice. In prima parte a clasamentului se afla 3 mari orase americane, unul britanic, doua din Elvetia si cateva centre financiare din Asia.

Printre cauzele care au determinat pierderea primei pozitii in acest clasament de catre Londra se afla diferitele probleme din domeniul bancar, referendumul pentru independenta Scotiei derulat recent, insa si informatiile incerte ce vizeaza pastrarea sau nu a calitatii de membru al Uniunii Europene de catre Marea Britanie.

Citeste mai jos

Specialistii au precizat ca aceasta pierdere ar putea fi semnificativa, mai ales ca Londra are nevoie de o buna reputatie, fiind considerat de mult timp un oras in care toti antreprenorii sunt tratati in mod egal. Aceasta este opinia lui Michael Mainelli, presedintele grupului Z/Yen, cel care a realizat acest top. Iata care sunt primele 10 pozitii din topul marilor centre urbane financiare de pe Glob:

  1. New York
  2. Londra
  3. Hong Kong
  4. Singapore
  5. Zurich
  6. Tokyo
  7. Seul
  8. Boston
  9. Geneva
  10. San Francisco

Potrivit sursei citate, Indexul Centrelor Financiare Mondiale reprezinta un reper demn de luat in seama in lumea afacerilor, iar expertii tin cont pentru realizarea acestui top de indici precum numarul populatiei, atractivitatea mediului financiar si accesul pe pietele bancare, calitatea infrastructurii si competitivitatea economica.

Citeste si:  Cum sunt percepute platile cu cardul in Romania?

Capitala tarii noastre, Bucurestiul nu isi gaseste locul printre cele 80 de centre financiare prezente in acest top. In schimb, capitala Ungariei, Budapesta, ocupa pozitia cu numarul 74, urcand inca 3 locuri fata de clasamentul precedent, realizat anul trecut.

 

Mihai Matei