Fiecare dintre antreprenorii celebri care au reusit sa cucereasca pozitii fruntase in topul miliardarilor planetei detine cate un mic secret, care l-a ajutat sa prospere si care a facut diferenta dintre succes si insucces. Oameni din finante, reprezentanti ai tehnologiilor sau serviciilor, toti au avut parte de un mic avanataj la un moment dat care le-a permis sa se remarce si sa faca avere.

Business Insider scrie ca de pilda, Jeff Bezos, creatorul Amazon, a luat decizia sa paraseasca Wall Street in anul 1994, deoarece vroia sa aplice o idee incredibila la acea vreme: comertul online. Un an mai tarziu, Bezos pune bazele Amazon, primul site de e-comert din lume. Cu ajutorul Internetului si al cumparaturilor personalizate, ajunge in situatia de a face din Amazon site-ul numarul 1.

Citeste mai jos

Un alt afacerist legendar, Warren Buffett a fost denumit deseori „Oracolul din Omaha”, datorita acuratetii predictiilor sale financiare. Buffett investeste numai in acele firme, carora le intelege natura produselor lor si le analizeaza evolutia in prealabil, cu mare atentie. Miliardarul din Omaha gandeste tot timpul pe termen lung si nu investeste decat in afaceri pe care le considera promitatoare, fiind al treilea cel mai bogat om din lume, cu o avere de circa 44 de miliarde de dolari.

Ingvar Kamprad, creatorul brandului Ikea, are acum varsta de 86 de ani. Afaceristul a pus bazele firmei Ikea la varsta de numai 17 ani si a vandut produse obisnuite dupa o schema a preturilor ofensive. Mai apoi, face din vanzarea mobilei un business de succes, se decide sa internalizeze costurile si sa vanda mobila in kit, o miscare novatoare la acel timp.

Ca urmare a strategiei sale, in 2013 compania Ikea a ajuns sa realizeze o cifra de afaceri de 25 miliarde euro.

Oprah Winfrey a ajuns una din personalitatile cele mai influente ale lumii, dupa ce in trecut a avut parte de o copilarie nefericita!

Citeste si:  Ce credea miliardarul Steve Jobs despre marketing

Steve Jobs, cofondator al Apple, a decedat in 2011, la 56 de ani, insa este un adevarat simbol al inovatiei contemporane. Jobs a stiut cum sa democratizeze tehnologii complexe si le-a inglobat in structura unor terminale ergonomice, adaptate intr-un numar mare consumului.

Celebra realizatoare de televiziune, Oprah Winfrey, a ajuns sa fie apreciata drept una din personalitatile cele mai influente ale lumii, dupa ce in trecut a avut parte de o copilarie nefericita. Se va lansa in televiziune ca reporter la varsta de 17 ani, iar mai apoi, in anii ’80, devine un fenomen mediatic fara precedent. Din ’86, este realizatoarea unui talk show, care ii poarta numele, iar ca urmare a sinceritatii sale, castiga simpatia publicului pretentios din SUA.

Citeste mai jos

Da-ne un like sau aboneaza-te la newsletter-ul nostru pentru a primi ebook-ul gratuit:

  • Portal Management Management si Leadership

    Tehnici de vanzare


Numele tau (obligatoriu)

Adresa ta de email (obligatoriu)

Bill Gates de la Microsoft dovedeste inca de la inceputurile sale in afaceri un anumit fler pentru o piata in devenire si nu cedeaza drepturile sistemului sau de exploatare. In anul 1989, Gates lanseaza Microsoft Office, care devine treptat cea mai populara gama de aplicatii de birou din toata lumea.

Frederick Smith, patronul FedEx, a fost cel care a reinventat transportul expres, devenind lider mondial al domeniului in acest moment. Fiind un fost militar care a activat cativa ani buni in fortele US Navy, Smith si-a pus in practica gandirea sa riguroasa, si a reusit sa isi extinda business-ul in peste 220 de state ale lumii. Firma sa a ajuns ca in fiecare zi sa expedieze circa 9 milioane de colete in toate regiunile Terrei, fiind un lider de necontestat in acest domeniu.

Mihai Matei