Circa 90% dintre romanii din zonele urbane isi efectueaza platile cu cardul de doua ori pe saptamana.

Aceasta este concluzia unei cercetari care a fost realizata de catre specialistii de la MasterCard si care vizeaza comportamentul de plata al romanilor. Conform Mediafax, studiul mai arata faptul ca in tara noastra se observa o maturizare a pietei platilor electronice.

Potrivit MasterCard, circa 97% dintre cei care efectueaza plati cu cardul zilnic efectueaza tranzactii pentru cumparaturile curente. In plus, cu ajutorul tehnologiei contactless 15% dintre consumatorii romani isi achita cumparaturile.

Citeste mai jos

Expertii sustin ca romanii aleg sa utilizeze cardul bancar pentru a achita cumparaturile, deoarece astfel nu mai trebuie sa aiba  numerar asupra lor, cel putin in privinta raspunsurilor a circa trei sferturi dintre utilizatorii de carduri. In plus, aproape 49% dintre respondenti afirma ca apreciaza timpul economisit la cumparaturi, atunci cand achita cu ajutorul cardului.

Cercetarea MasterCard mai arata ca romanii nu achita cu cardul atunci cand comerciantii nu le ofera aceasta posibilitate. Circa jumatate dintre respondenti afirma ca acesta este principalul motiv din cauza caruia nu utilizeaza cardul la realizarea unor cumparaturi.

6 din 10 respondenti prefera sa efectueze platile facturilor cu cardul

Doar 1 din 100 dintre respondenti au afirmat ca nu stiu sa plateasca prin intermediul cardului. Circa 6,5 din 10 dintre chestionati spun ca vor alege si in viitor sa faca plati cu cardul datorita usurintei in utilizare.

In plus, Mediafax mai arata ca 6 din 10 respondenti prefera sa utilizeze cardul pentru plata facturilor. Numai 12% se deplaseaza la automatele dedicate platilor facturilor, in timp ce majoritatea celor care au luat parte la studiu aleg sa realizeze plata facturilor online.

Citeste si:  Cat de greu se pot face afaceri profitabile in Romania si care sunt consecintele pentru companiile din tara noastra?

Citeste mai jos

Da-ne un like sau aboneaza-te la newsletter-ul nostru pentru a primi ebook-ul gratuit:

  • Portal Management Finante si Economie

    Tehnici de vanzare


Numele tau (obligatoriu)

Adresa ta de email (obligatoriu)

Cercetarea a analizat si felul in care sunt percepute platile online cu cardul, principalele avantaje ale acestui tip de plata fiind pentru aproximativ 52% dintre respondenti, timpul economisit si comoditatea utilizarii cardului la plata. 51% dintre respondenti au afirmat ca daca achita online cu cardul, pot face cumparaturi de oriunde si oricand doresc.

Fata de femei, barbatii sunt mai atrasi de efectuarea unor plati online cu cardul, 58% dintre acestia avand obiceiul de a plati astfel cumparaturile, spre deosebire de doar 48% dintre reprezentantele sexului frumos.

Autor: Mihai Matei