Exista situatii in care un sef de companie trebuie neaparat sa colaboreze cu un partener in care nu are deloc incredere si care nu  este deloc pe placul sau. Totusi, pentru a evita problemele, acesta trebuie sa tina cont de cateva recomandari, emise de cei de la Business Insider.

Deseori, interesul personal ii poate determina pe unii oameni de afaceri sa actioneze agresiv si fara onoare, asa ca va trebui sa fii pregatit sa ai de-a face si cu astfel de parteneri de afaceri. Trebuie sa te pregatesti sa le faci fata celor care depasesc limitele, incearca sa fii atent la tot ceea ce ti se intampla in timpul unei negocieri si actioneaza asa incat sa iesi invingator. In cazul in care constiinta ta este curata, nu trebuie sa te ingrijorezi de ceea ce cred altii.

Citeste mai jos

Este bine ca tot timpul sa te obisnuiesti sa analizezi comportamentul partenerilor de afaceri, daca acestia sunt stresati sau nerabdatori, in contextul unei negocieri. In cazul in care vei observa oamenii, fie ca acestia sunt de incredere sau neseriosi, vei putea vedea ca se comporta aproximativ la fel ca in trecut. Expertii spun ca deseori, comportamentul anterior il prefateaza pe cel din viitor, asa ca vei putea sa te feresti de problemele generate de neseriozitatea partenerilor.

In clipa cand esti pus in situatia de a demara o colaborare cu un nou partener de afaceri, in care nu prea ai incredere, trebuie sa te gandesti serios sa iti limitezi expunerea financiara fata de el.

Daca partenerul este neserios, renunta la business-ul cu acesta si mizeaza pe seriozitate!

Este necesar sa pleci de la ideea ca vrei sa minimizezi riscul unui esec, prin testarea acelei relatii de business. Incearca sa stabilesti un interval de „proba”, ca sa observi daca nu cumva persoana respectiva este sau nu cinstita in afaceri

Citeste si:  5 reguli pentru a incheia o afacere de succes

Este foarte important sa ai tot timpul pregatita o strategie de diminuare a pierderilor, care sa poate fi aplicata la nevoie! In cazul in care ai parte de ceva probleme, trebuie sa pierzi cati mai putini bani, asa ca incearca sa evaluezi in mod periodic progresul si tine seama de avertismentele care apar in relatia cu un partener neserios!

Daca lucrurile nu functioneaza cum iti doresti, este bine sa aduni cateva dovezi, asa incat sa poti preveni situatia in care persoana neserioasa sustine ca nu exista probleme. Specialistii citati de Business Insider sustin ca este simplu sa iti impui punctul de vedere, atunci cand posezi dovezi clare si vei reusi sa gestionezi criza.

Citeste mai jos

Da-ne un like sau aboneaza-te la newsletter-ul nostru pentru a primi ebook-ul gratuit:

  • Portal Management Finante si Economie

    Tehnici de vanzare


Numele tau (obligatoriu)

Adresa ta de email (obligatoriu)

Numele tau (obligatoriu)

Adresa ta de email (obligatoriu)

Exista totusi si situatii cand nu poti obtine ceea ce vrei ca urmare a neseriozitatii unei persoane. In acest caz, renunta la business-ul respectiv si mizeaza pe parteneri de afaceri mai seriosi.

Atunci cand esti o persoana de incredere in cadrul unui business, vei ajunge sa ii inspiri si pe ceilalti sa-ti urmeze exemplul. Totusi, exista situatii cand este necesar sa nu mai ai parte de nicio legatura cu impostorii si sa mergi mai departe cu afacerea ta.

Mihai Matei