Îți mai amintești cum era să fii copil și să dorești să descoperi lumea?

Dacă încerci să definești un om de HR bun, „curiozitatea” nu este prima trăsătură care îți vine în minte. Te vei gândi, cel mai probabil, la o persoană cu bune abilități de comunicare, credibilă, care știe să asculte cu atenție, înțelege relațiile din cadrul companiei, riguroasă și disciplinată.

Curiozitatea însă nu pare să își facă loc printre aceste abilități necesare unui HR de top. Sau… Nu cumva curiozitatea ar trebui să ocupe un loc important în lista noastră? Nu este aceasta o capacitate care ne ajută să ne concentrăm pe viitor, să adăugăm valoare organizației noastre, prin găsirea unor soluții inovative, adaptate situației?

Considerăm că un bun profesionist HR va reuși să echilibreze acea balanță fină între disciplină și concentrarea pe reguli și proceduri și înțelegerea profundă a afacerii și a pieței – curiozitatea ce conduce, adesea, la inovație.



Implicit, una dintre abilitățile cele mai apreciate ale specialistului HR de astăzi ar trebui să fie curiozitatea. Aceasta îl va scoate mai des din birou și-l va deschide spre mai multă comunicare și feedback “la cald”, colectat direct din mijlocul angajaților. Ulterior, un mindset orientat către “Dar alții cum fac?”, îi va permite să fie inovativ și să găsească cele mai bune soluții pentru organizația din care face parte. Curiozitatea îl va ajuta să înțeleagă mai bine oportunitățile și provocările organizației și ale pieței în care activează, ținând pasul cu cerințele în schimbare și modul în care acestea afectează business-ul. Să nu uităm că resursele umane sunt un departament suport care, pentru a-și face cât mai bine treaba, e nevoie să-și înțeleagă mai întâi propriul public țintă, adică angajații, și apoi tot ce li se cere acestora pentru a desfășura business-ul și a satisface clientul final.

Implementarea unor măsuri concrete în urma analizelor pe care le poate face se va traduce printr-o productivitate mai bună, dar și un grad mai bun de motivare și retenție a angajaților.

Analiza datelor utilizând un instrument de HR Analytics este una dintre modalitățile prin care specialistul HR poate înțelege mai bine tendințele. Deciziile care vor urma vor fi unele documentate, susținute de date concrete.



Analiza datelor susține cu cifre curiozitatea specialistului HR

O atitudine îndreptată către inovație și descoperirea de noi oportunități în domeniul resurselor umane se vor îmbina perfect cu un tool de HR Analytics! Acesta îți va permite o analiză aprofundată a datelor din cadrul platformei utilizate, în scopul îmbunătățirii calității deciziilor luate și o abordare pro-activă și deschizătoare de noi orizonturi la nivel de departament.

Dacă vorbim despre procesul de recrutare, datele analizate te vor ajuta să înțelegi mai bine profilul candidatului ideal, comparativ cu cele existente deja în baza de date. În plus, vei înțelege și care sunt costurile reale ale fiecărui proces de recrutare, dar și cele datorate fluctuației de personal. Există multe recrutări care au fost un succes în teorie, în practică însă noul angajat nu a performat sau a părăsit compania înainte de a-și atinge adevăratul potențial.

Eficiența și productivitatea vor crește atunci când analizezi cu atenție indicatorii de performanță – atât la nivel individual, cât și de echipă. Cifrele îți vor oferi o imagine clară a ceea ce se întâmplă, pe care o poți aprofunda pentru a lua măsurile care se impun pentru a determina o schimbare în bine.

Gradul de retenție a angajaților va putea fi de asemenea îmbunătățit pornind de la datele oferite de instrumentul de HR Analytics integrat într-un software de resurse umane în cloud, ce include module de recrutare sau de managementul performanței, de exemplu. Analiza datelor te va ajuta să înțelegi care sunt așteptările angajaților vizavi de companie, pentru a vedea în ce măsură acestea se aliniază cu ceea ce li se oferă.

Fluctuația de personal are de cele mai multe ori cauze multiple, iar analiza datelor te poate ajuta să înțelegi mai bine care sunt acestea, pentru a putea acționa în consecință. Tot analizând datele vei putea realiza un profil financiar aliniat performanțelor individuale și de echipă, menținând un echilibru dinamic al salariilor la toate nivelurile.

Sincron HR Software oferă clienților săi unul dintre cele mai apreciate instrumente de business intelligence disponibile pe piață la nivel global – Power BI, de la Microsoft. Instrumentul de HR Analytics integrat în soluția  Sincron HR Software este oferit ca serviciu complementar oricărui modul de gestiune a proceselor.

Mediul de business de astăzi este unul competitiv și în permanentă schimbare. Câștigă cei care se adaptează rapid. Curiozitatea, ca abilitate personală și profesională, te va ajuta să înțelegi mai bine trendurile pieței sau provocările organizației din care faci parte, să vezi mai departe decât concurența și să poți gândi „outside the box”. Un instrument de HR Analytics îți va putea oferi datele necesare pentru înțelegerea acestor trenduri, susținând cu date măsurile pe care le vei lua.