Deficitul de talente este astazi o problema strategica de solutionarea careia poate depinde profitul sau chiar supravietuirea unei companii. Este firesc ca pe o piata in care relatia dintre cerere si oferta este puternic debalansata, companiile sa identifice tot mai greu oamenii necesari, nu mai vorbim de cei ”talentati”, acei cativa care realmente sunt greu si foarte scump de inlocuit. Si totusi, daca ne uitam in jur, observam ca unele companii reusesc totusi sa isi atraga candidatii potriviti, fiind mereu parca inaintea competitiei si a pietei. Si nu, nu este vorba doar de companii multinationale ori care dispun de resurse financiare.

Citeste mai jos

Pana la a recurge la solutii radicale privind rezolvarea deficitului de personal, prima intrebare pe care trebuie sa si-o puna o companie aflata in cautare de talente este daca a facut tot ce se putea face si la nivelul necesar pentru a-si atrage oamenii potriviti. Experienta si faptul ca unele companii au succes, arata ca cel mai adesea sunt inca foarte multe lucruri de imbunatatit la propriul proces de recrutare, aspecte a caror ”corectare” de fapt poate schimba complet rezultatul asteptat. Desi folosesc aceleasi ingrediente si vizeaza acelasi meniu, doi ”bucatari” pot obtine rezultate complet diferite datorita modului diferit in care il pregatesc.

Acest curs isi propune sa prezinte cursantilor  perspective, instrumente si solutii avansate de eficientizare a proceselor de recrutare proprii astfel sa atraga talentele necesare, exact oamenii de care este nevoie. Acest curs este pentru tine daca:

  • Cauti continuu oamenii dar nu esti multumit de rezultate
  • Te lupti aproape zilnic cu marile firme ori cu competitia pentru exact acelasi tip de personal
  • Nu stii cum poti sa atragi talente in firma ta, pare ca ai incercat tot si ”nimic” nu functioneaza
  • Nu iti doresti sa oferi salarii exagerate doar ca argument de recrutare
  • Vrei sa iti largesti paleta de instrumente si tehnici de recrutare explorand directii si trenduri diferite
  • Vrei sa vezi ce mai este nou in recrutare, ce fac altii, care solutii functioneaza
Citeste si:  Conferinta Iasi E-Commerce 2018

Scopul cursului este sa ofere instrumente si solutii practice si testate de atragere si recrutare a candidatilor de valoare pe o piata ultra-competitiva si sa contribuie la eficientizarea proceselor de recrutare in companiile participantilor.

Detaliile evenimentului

Cand

16 Februarie 2018

Unde

Capital Plaza Hotel (Bulevardul Iancu de Hunedoara 54, București 011745)

Sorin Faur

Trainer, Autor, Psiholog, Expert Resurse Umane

In calitate de Coordonator pentru Europa de Est si Balcani pentru BDO, Sorin a condus in ultimii 9 ani numeroase proiecte la nivel local si regional, fiind responsabil pentru cele 14 tari din zona si a contribuit la dezvoltarea strategiilor si politicilor de HR ale retelei BDO la nivel international.