Pentru a avea o afacere de succes, nu trebuie sa tii cont chiar de toate recomandarile care ti se fac, ci sa faci o analiza minutioasa a acestora. Desi sfaturile referitoare la atingerea succesului in business sunt destul de multe, nu este necesar sa crezi chiar tot ceea ce vei auzi. Jurnalistii de la Business Insider au realizat un top al recomandarilor care trebuie evitate in cazul in care ti-ai propus sa ai succes.

De pilda, atunci cand vine vorba despre gestionarea resurselor financiare ale firmei tale trebuie sa fii foarte precaut si sa faci apel doar la cei care sunt deja pe drumul cel bun. Recomandarile celor care au obtinut succesul in business sunt deja testate in practica, scriu cei de la Business Insider.

Citeste mai jos

Daca ti se va recomanda sa iti cresti afacerea acumuland sume de bani, trebuie sa tii cont de faptul ca acest aspect nu inseamna un obiectiv principal al unui business. In viata exista situatii cand adevarata valoarea a unei firme este data de felul in care inoveaza prin serviciile si produsele sale sau de spiritul de competitivitate pe care il induce pe piata. Este bine sa iti indrepti mai mult atentia catre dobandirea propriei prosperitati pentru compania ta, spun specialistii.

Cand vine vorba despre proiectiile financiare din viitor, expertii sustin ca este indicat sa estimezi ce se va intampla cu planurile tale de afaceri odata cu trecerea timpului. Totusi, tine cont de faptul ca acestea sunt doar niste prognoze si nu poti sa ghicesti ce se va intampla exact peste o anumita perioada de timp.

Cei care au reusit in business sunt de parere ca este indicat sa iti canalizezi toata energia pentru a dezvolta o strategie de actiune sau de pilda, pentru a cuceri o anumita parte din piata. Fii precaut si realist atunci cand se pune problema unor proiectii financiare!

Unii antreprenori spun ca daca vrei sa faci multi bani, este necesar sa construiesti o afacere mare, insa trebuie sa tii cont de faptul ca asa vei atrage si competitorii. Expertii apreciaza ca de fapt, cei care au reusit sa se imbogateasca din propria lor afacere actioneaza pe anumite nise ale pietei, adice pe cele reduse, care nu sunt vizibile si nu atrag concurenta. Nu este nevoie sa fii o companie mare, ca sa poti atrage profitul, scrie Business Insider.

Evita problemele si nu angaja in firma ta rude sau prieteni!

Exista oameni de afaceri care cred ca vor economisi sume importante de bani daca isi angajeaza in companie anumite rude sau amici mai apropiati. Trebuie sa tineti cont de faptul ca nu este deloc bine sa amestecati afacerile cu viata personala.  Deseori, in lumea afacerilor, amicitia sau gradele de rudenie nu au absolut nicio legatura cu negocierile pe care le derulezi in business. Specialistii spun ca angajarea rudelor si a prietenilor nu iti va aduce decat probleme, astfel incat este bine sa nu dai voie sentimentelor sa aiba intaietate in fata logicii.

Citeste si:  Augustin Magicianul: "Imposibil este doar un cuvant din DEX"

Daca te gandesti sa vinzi la preturi foarte mici, afla ca nu este o decizie inteleapta! Asta se intampla deoarece este posibil ca la inceput sa obtii victorii importante in lupta preturilor cu competitorii tai, insa trebuie sa tii cont ca preturile mici aduc profituri mici si succesul este atins cu cat vinzi mai mult. Expertii considera ca o afacere de talie mai mica va trebui sa se axeze pe nise bine definite ale pietei. In cazul in care vei ajunge sa vinzi produse de o calitate superioara, poti sa soliciti un pret mai bun, iar profiturile tale vor fi mai mari.

Citeste mai jos

Da-ne un like sau aboneaza-te la newsletter-ul nostru pentru a primi ebook-ul gratuit:

  • Portal Management Management si Leadership

    Tehnici de vanzare


Numele tau (obligatoriu)

Adresa ta de email (obligatoriu)

In privinta veniturilor pe care tu le incasezi din propria afacere, este bine sa tii cont de faptul ca nu trebuie sa iti sacrifici salariul doar pentru a functiona treaba cat mai bine. Daca cumva consideri ca prin sacrificarea banilor tai vei gasi solutii mai bune pentru firma, afla ca te inseli.

Oamenii de afaceri trebuie sa evite aparitia unor astfel de situatii si sa se recompenseze in mod corect pentru munca depusa, scrie Business Insider. Esti angajatul cel mai bun si este necesar sa te recompensezi direct proportional cu munca depusa, asa ca incearca sa nu te vinzi prea ieftin!

Viitorul firmei tale poate fi unul luminos daca iei decizii corecte si bine gandite, insa riscurile pe care ti le vei asuma trebuie sa fie calculate pana in cele mai mici detalii. Chiar daca ai avut parte de multe recomandari despre business, este indicat ca tot timpul sa inveti de la cei care au probat deja succesul in afaceri, iar reusita va fi tot mai aproape de tine.

 

Mihai Matei