In ultimii ani interesul publicului pentru carti de dezvoltare personala a crescut semnificativ. Se stie ca efectul lecturii asupra vietii este unul complex, de la dezvoltarea culturii, vocabularului si creativitatii, pana la largirea orizonturilor. Cartile de dezvoltare personala insa pot contribui si in sensul dezvoltarii unor abilitati sociale, a unei altfel de gandiri, centrand totul asupra propriei persoane.

Nu departe de acest gen de lectura, literatura cu resurse crestine poate fi o altfel de cale de a descoperi noi aspecte despre propria persoana. Prin prisma experientelor noi traite citind, cu motivarea unor persoanje in care ne regasim, astfel de lectura devine o resursa pretuita ce ajuta in viata reala. Desigur, o carte in sine nu poate schimba vieti sau nu poate forta pentru schimbare. Dar lectura in sine ofera informatii si idei, poate sugera strategii, incat aplicate acestea sa ajute si in realitatea cititorului.

Prejudecati si mituri despre literatura crestina

In sens larg, literatura crestina  poate include si acele carti de rugaciuni, biblii si asa mai departe. Desigur ca sunt mai greu de citit si de inteles pentru ca au o altfel de abordare si un limbaj pe masura.

Citeste mai jos

Se spune despre literatura crestina ca este adresata doar unui segment de public, in special cu referire la cei de varsta a doua sau a treia. De fapt exista si variante mai moderne, lecturi de acest gen adaptate pentru toate varstele. Spre exemplu pentru copii exista scurte povesti cu talc, completate de ilustratii pentru o mai buna si usoara intelegere a mesajului transmis.

Literatura crestina este plictisitoare? Desigur ca exista o parere subiectiva, astfel incat fiecare cititor in parte are o parere diferita. Literatura crestina merita descoperita, exact pe acelasi principiu ca daca nu incerci, nu ai de unde sa stii ce iti place si cum sa triezi preferintele.

Citeste si:  Românii pasionați de bricolaj își doresc materiale în cantități mici

Citeste mai jos

O nisa aparte, cu resurse greu de gasit? Stilul modern a reusit sa atinga si acest domeniu, astfel incat acum se vor gasi in maniera usoara carti de acest gen in librarii online. Astfel de variante aduc asadar o alternativa pentru cei care motiveaza lipsa de timp de a colinda magazinele in cautarea unei carti. Spre exemplu librariamarantha.ro are o vasta colectie de carti, resurse crestine pentru cei interesati sa descopere si aceasta nisa. Pentru cunoscatori exista versiuni de biblii, carti crestine, cadouri, carti pentru copii de asemenea.

Cartile deschid minti. Indubitabil se poate spune acest lucru despre orice tip de lectura. Pot fi descoperite lucruri pe care nu le stiam despre lume, despre noi, despre ce ne inconjoara. Un scop ce ar trebui sa motiveze astfel incat publicul sa fie devorator de lectura, incepand cu varste fragede si in orice etapa a vietii. Pentru ca unele carti sunt un modic efort financiar, dar rasplatesc inzecit prin ceea ce transmit totul merita pe deplin. Un contribut in plus al interesului de a face astfel de achizitii face referire si la usurinta cu care se poate cumpara, din magazinele online.