Niste lideri adevarati sunt aceia care vor reusi sa castige respectul subalternilor lor, nu intimidandu-i, ci ascultandu-i in fiecare zi. Cercetari recente, citate de BBC, arata faptul ca un bun lider este cel care stie sa isi asculte angajatii in orice moment, cum sa-i sustina, dar si cum sa aprecieze valoarea fiecarui subaltern.

Studiile arata ca cei mai buni politicieni si oameni de afaceri sunt cei care resusesc sa ramana conectati in mod permanent cu subalternii si ii sustin pe acestia fara nicio retinere.

Citeste mai jos

Conform BBC, o mare parte dintre liderii actuali din diverse domenii au o viata personala bine protejata, asa ca odata cu scurgerea timpului devin atat de discreti incat nu sunt priviti prea bine de catre persoanele din jurul lor. Studiile fac referire la cei mai influenti lideri ai ultimului secol, intre care sunt inclusi si Winston Churchill sau Margaret Tatcher.

Psihologii sustin ca cea mai comuna trasatura a liderilor de succes este atentia fata de cei care le calca pe urme, din punct de vedere profesional.

Liderii care recunosc suportul echipei lor au sanse mai mari de reusita!

 
O mare parte a liderilor inclusi in studiile citate de BBC spun ca au o atitudine “pozitiva si inspirationala” fata de subalternii lor. In plus, circa 50% dintre acestia au afirmat ca isi trateaza partenerii cu respect.

Unul dintre secretele reusitei se afla in indeplinirea asteptarilor pe care le au membrii echipei sau evitarea unor atitudini arogante. Cercetarii britanici sustin ca se manifesta o “traiectorie de leadership” care poate arata daca liderii sunt sortiti insuccesului sau succesului.

Citeste si:  3 metode care te ajuta sa iti folosesti timpul eficient pentru a iti atinge telurile

De aceea, multi dintre liderii care considera ca doar datorita calitatilor lor reusitele companiei sunt evidente, tind sa piarda din popularitate si intra in declin profesional. Persoanele care se afla in pozitii de conducere si pot sa recunoasca faptul ca succesul lor depinde de relatiile cu cei din jur vor fi mereu apreciati si sustinuti de parteneri.

Citeste mai jos

Da-ne un like sau aboneaza-te la newsletter-ul nostru pentru a primi ebook-ul gratuit:

  • Portal Management Management si Leadership

    Tehnici de vanzare


Numele tau (obligatoriu)

Adresa ta de email (obligatoriu)

BBC arata ca un adevarat lider are puterea sa se comporte mereu natural fata de subalternii sai si sa evite sa isi piarda credibilitatea in fata echipei sale.