Peste 94% dintre managerii executivi din lume sustin ca sunt pregatiti sa ia decizii importante in privinta evolutiei afacerii, insa numai 30% s-au axat in primul rand pe date si analize cand au luat cea mai recenta decizie. Conform „Gut & gigabytes: Capitalising on the art & science in decision making”, noul raport-sondaj al Economist Intelligence Unit, intuitia si experienta executivilor, a stat la baza deciziilor luate de 58% dintre directori.

Pe de alta parte, cercetarea mai arata faptul ca cei 43% dintre CEO care au declarat ca se bazeaza mai ales pe analiza unor date certe, au raportat si cele mai mari imbunatatiri ale procesului decizional in ultimii doi ani. Studiul mentionat, citat de Business Insider, mai arata faptul ca majoritatea managerilor au sustinut ca cel mai important aspect pentru acestia in viitorul apropiat este de a realiza anumite investitii in calitatea analizei datelor ca sa poata lua decizii cat mai bune.

Citeste mai jos

Potrivit datelor raportului Economist Intelligence Unit, directorii executivi iau foarte des decizii importante in privinta evolutiei unor afaceri, insa le si revizuiesc frecvent. Peste 75% dintre acestia au afirmat ca iau decizii importante in fiecare semestru, iar 43% le revizuiesc in fiecare luna.

Raportul mai indica faptul ca cele mai importante domenii pe care directorii executivi vor trebui sa le ia in considerare in urmatorul an, sunt cresterea afacerii existente, colaborarea cu competitorii, diminuarea afacerii existente sau inceperea unui nou business si felul cum obtin sursele de finantare.

Peste 63% dintre directorii executivi sustin ca utilizarea datelor a modificat felul in care firma ia decizii

Specialistii care au luat parte la realizarea studiului mai arata ca succesul unei corporatii este conectat la de cat de bine si de rapid ia un CEO deciziile strategice. Expertii sunt de parere ca in cazul in care nu se realizeaza o analiza atenta a informatiilor despre evolutia pietei, a companiilor rivale, a celor mai bune practici din domeniul de activitate, multe firme vor rata oportunitati de afaceri importante.

Citeste si:  Cat de mult conteaza comunicarea cu angajatii?

Pe de alta parte, circa o treime dintre executivii care au luat parte la studiu au considerat ca aparitia unei oportunitati de afaceri pe care nu o puteau ignora a fost principala motivatie pentru luarea unei decizii majore.

In plus, alte motive invocate au fost luarea unor decizii care au fost anterior amanate, pentru circa 25% dintre respondenti, incadrarea in strategia companiei (18%), testarea unor idei – pentru 15 procente dintre executivi sau reactia la unii factori externi, 9%.

Citeste mai jos

Da-ne un like sau aboneaza-te la newsletter-ul nostru pentru a primi ebook-ul gratuit:

  • Portal Management Management si Leadership

    Tehnici de vanzare


Numele tau (obligatoriu)

Adresa ta de email (obligatoriu)

Peste 63% dintre directorii executivi au afirmat ca utilizarea datelor a modificat felul in care firma ia decizii, iar acestia se asteapta ca aceasta schimbare sa aiba un impact crescut pe viitor.

Referitor la schimbarile pe care un CEO considera ca le va furniza procesului decizional folosirea analizei de date, acestea includ utilizarea in mai mare masura a analizelor, dar si infiintarea unor echipe specializate pe analiza deciziilor strategice. S-a constatat ca tot mai multe corporatii incearca sa isi imbunatateasca viteza si gradul de sofisticare al procesului decizional, iar asta presupune utilizarea tehnicilor de analiza de ultima ora, mai arata Business Insider.

Multi executivi sustin ca analiza de date poate conecta mai bine alternativele strategice de impactul asupra afacerii prin simularea felului in care tendintele globale afecteaza business-ul. Prin analiza de date, optica unui CEO se va orienta catre rezultate si crearea de valoare printr-un proces decizional mai bun ca inainte.

Mihai Matei

Vrei sa inveti noile concepte ale managementului modern?

Vrei sa afli si sa folosesti cele mai utile instrumente de lucru ale unui manager eficient?

Vrei sa fii un manager eficient care obtine rezultate?

Atunci vino la Trainingul De Management! Mai multe detalii, aici!