O cercetare realizata de institutul Gallup arata faptul ca salariatii americani sunt din ce in ce mai nemultumiti de joburile lor. Numai 1,3 din 10 dintre angajatii intervievati in 142 de tari, printre care se afla si tara noastra, se considera implicati in munca lor.

Cercetarea Gallup arata faptul ca oamenii sunt deprimati, iar productivitatea are mult de suferit. Printre cauzele pentru care angajatii lucreaza fara a manifesta un interes deosebit fata de munca se afla deadline-urile exagerate, oboseala accentuata acumulata la job, dar si lipsa aprecierilor managerilor.

Citeste mai jos

Multi salariati sunt pusi in situatia sa isi modifice prioritatile in fiecare zi si nu pot finaliza un anumit proiect, de exemplu, care le-ar putea aduce un pic de recunostinta. In acest mod, multi dintre angajati devin tot mai neproductivi. Totusi, exista si cateva solutii pentru rezolvarea acestor probleme. De exemplu, specialistii de la Gallup recomanda sa trimiti un email de multumire, un semn de recunostinta angajatilor tai ca manager. Business Insider scrie ca, cu cat sefii stiu sa multumeasca mai frumos, cu atat se vor simti mai apreciati angajatii respectivi.

Odata cu trecerea timpului de lucru, vor aparea noi probleme, care trebuie solutionate imediat, insa pentru angajati, aceste schimbari pot fi extrem de frustrante. De aceea, este bine ca managerii sa tina o sedinta mai importanta in dimineata urmatoarei zile, si nu la sfarsitul programului.

Ca sa maresti productivitatea oamenilor tai, nu uita sa le faci cinste cu o masa din cand in cand, iar asa vei putea observa o majorare a implicarii acestora in diferite proiecte.

Un astfel de moment poate reprezenta o ocazie de a sta alaturi de angajati in aceeasi incapere, intr-un mediu mai relaxat, iar gestul tau va fi apreciat de angajati. Este bine sa te gandesti tot timpul cum sa iti instruiesti salariatii cat se poate de bine! Un angajat bine pregatit va munci relaxat si va fi sigur pe el, va fi in stare sa ia decizii bune si sa isi eficientizeze activitatea de la birou, scrie Business Insider.

Daca te intereseaza sa iti motivezi salariatii, este necesar sa le pui la dispozitie un training adecvat si oportunitatea de a-si imbunatati aptitudinile in fiecare moment. Potrivit specialistilor, cu cat oferi mai multe beneficii, cu atat vei avea un personal mai implicat in munca.

Citeste si:  Ce spune seful Google despre disparitia unor locuri de munca traditionale in viitor

Este recomandat sa te obisnuiesti sa ceri un feedback din partea subordonatilor in orice situatie. Angajatii trebuie sa stie ca nu vor fi pedepsiti, daca vor fi sinceri.


Peste 26% dintre angajati spun ca sunt total dezinteresati de munca pe care o deruleaza!


In cadrul cercetarii expertii de la Gallup au vrut sa afle informatii despre moralul angajatilor din Albania, Bosnia si Hertegovina, Bulgaria, Croatia, Cipru, Cehia, Estonia, Grecia, Ungaria, Kosovo, Letonia, Lituania, Macedonia, Muntenegru, Cipru de Nord, Polonia, Romania, Serbia, Slovacia si Turcia.

S-a observat ca circa 11% dintre angajatii din zona se considera implicati total in munca lor, in timp ce 63% nu manifesta un angajament deosebit. In plus, peste 26% dintre angajati au afirmat ca sunt total dezinteresati de munca pe care o deruleaza. Cercetarea mai arata faptul ca angajatii din Europa Centrala si de Est se numara printre cei care considera in mica masura ca momentul actual este  potrivit pentru gasirea unui job.

Citeste mai jos

Da-ne un like sau aboneaza-te la newsletter-ul nostru pentru a primi ebook-ul gratuit:

  • Portal Management Resurse Umane

    Tehnici de vanzare


Numele tau (obligatoriu)

Adresa ta de email (obligatoriu)

Mai mult, in regiune, circa 2,4 din 10 angajati afirma ca sunt satisfacuti de disponibilitatea unor joburi bune. Expertii Gallup arata ca nivelurile scazute de incredere in piata muncii ii determina pe salariati sa nu se grabeasca sa isi gaseasca alte locuri de munca. In plus, in 7 din cele 14 tari analizate, procentul angajatilor dezinteresati este de peste 30%. In 13 din 14 tari, numarul celor care nu au un interes deosebit fata de activitatea desfasurata este mai mare decat cel al angajatilor implicati.

S-a constatat ca in 8 din 14 tari analizate, exista de doua ori mai multi angajati dezinteresati decat cei preocupati de munca lor. Cei de la Gallup mai anunta ca salariatii cu studii superioare din Europa, sunt mai implicati in munca lor fata de alti colegi.

 

Mihai Matei