Expertii in domeniul resurselor umane iti recomanda sa preintampini  dificultatile in cariera, incercand sa ai tot timpul un CV actualizat si bine pus la punct, pentru a-l putea folosi in momentul cand ai nevoie.

Chiar daca te afli in pozitia sigura de a avea un job, este indicat sa nu te relaxezi prea tare, mai ales ca in aceste zile lucrurile se pot schimba cu foarte mare rapiditate in orice domeniu economic, iar o companie poate lua decizia sa isi trimita oamenii in somaj aproape oricand.

Desi poate, nu iti trece prin gand sa iti mai revezi inca o data abilitatile sau studiile trecute in CV, trebuie sa te gandesti tot timpul si la viitorul tau, la siguranta locului de munca. Potrivit datelor publicate de Jobs.aol.com, toti ar trebui sa avem un CV actualizat cu ultimele studii sau cursuri efectuate, cu cele mai recente competente dobandite, fie ca este vorba despre o limba straina invatata sau un curs de informatica.

Citeste mai jos

In cazul in care CV inca nu a fost revizuit, trebuie sa iti pui cat mai des problema abilitatilor si a realizarilor tale si sa iti faci cea mai recenta cronologie a muncii tale. Specialistii sunt de parere ca un CV bun contine date referitoare la ceea ce ai invatat, la abilitatile pe care le-ai dezvoltat in toate joburile avute de-a lungul carierei tale.

Chiar daca esti foarte ocupat cu jobul tau zilnic, trebuie sa iti gasesti ceva timp si sa iti amintesti cum te-ai dezvoltat in viata ta profesionala, prin actualizarea realizarilor tale, pentru a putea sa vezi mai bine anumite progrese obtinute in cariera ta.

In cazul in care iti actualizezi CV numai o data la cativa ani sau doar daca te afli in situatia de a-ti cauta un job, este posibil sa uiti anumite competente pe care le-ai dobandit la un moment dat, sustin cei de la Jobs.aol.com.

Specialistii in HR apreciaza ca un element-cheie al dezvoltarii profesionale este reprezentat de modul cum iti intelegi propria persoana. Este bine sa inveti tot timpul din erorile pe care le faci, sa iti amintesti care au fost joburile pe care le-ai facut cu placere si din ce motive se intampla asta, de joburile pe care le-ai suportat mai greu, de sefii si colegii pe care i-ai admirat sau i-ai respins.

Daca te vei gandi serios la realizarile si erorile tale profesionale, vei putea sa iti dezvolti mai mult increderea in tine!

Citeste si:  Pentru cati angajati tineri echilibrul intre job si viata personala reprezinta o problema

Daca vrei sa iti actualizezi CV-ul, trebuie sa te gandesti daca ti-a facut placere un anumit job de la o anumita companie si sa te intrebi serios daca preferi sa iti indeplinesti sarcinile de munca in cadrul unei echipe sau preferi sa muncesti  de unul singur.

Este recomandat sa iti faci timp si sa iti analizezi cariera profesionala de pana acum, mai ales ca aceste date iti ofera posibilitatea de a fi mai bine pregatit pe viitor, astfel incat sa iti cresti sansele sa iti gasesti un job nou, daca il pierzi pe cel actual. Trebuie sa fii capabil sa reflectezi asupra a ceea ce ai scris in CV si sa te gandesti la evenimentele importante din cariera ta, sa iti pui intrebari referitoare la ce ai invatat sau unde ai realizat erori si ce ai putea sa imbunatatesti in privinta pregatirii tale profesionale pe viitor.

Citeste mai jos

Da-ne un like sau aboneaza-te la newsletter-ul nostru pentru a primi ebook-ul gratuit:

  • Portal Management Resurse Umane

    Tehnici de vanzare


Numele tau (obligatoriu)

Adresa ta de email (obligatoriu)

Mai multe cercetari in domeniul HR realizate in Europa au indicat faptul ca odata ce iti dezvolti calitatile si pasiunile, esti mai fericit si mai productiv, iar in acest mod vei putea sa lucrezi si mai eficient. Gandeste-te la ce calitati sau abilitati ai putea sa iti imbunatatesti pe viitor si cum lucrezi tu, de fapt. Prin intermediul CV-ului tau vei putea observa cateva obiceiuri ce vizeaza cariera ta, asa ca este necesar sa iti pui problema care sunt procesele determinante pentru alegerile facute in cariera ta.

Daca vei ajunge sa te gandesti serios la realizarile si erorile tale profesionale, vei putea sa iti dezvolti mai mult increderea in tine, iar asta iti poate aduce o performanta mai buna la actualul loc de munca, mai spun expertii in HR.

Este clar ca nu poti sti cand va veni momentul sa ai nevoie de un CV actualizat, asa ca asculta sfatul specialistilor si incearca sa fii pregatit pentru ce este mai rau. Chiar daca actualizarea acestuia cu date noi poate parea o sarcina dificila, trebuie sa stii ca, cu cat il actualizezi mai des, cu atat va trebui sa muncesti mai putin asupra lui, odata cu trecerea timpului.