Astazi, prezenta online a afacerilor este vitala. Studiile arata ca o buna parte dintre consumatori cauta companii cel mai adesea in online. Crearea unui site web nu este deosebit de dificila, gratie aparitiei unor instrumente care faciliteaza realizarea lor. Insa, pentru a avea succes este bine sa tina cont de anumite aspecte si sa integreze anumite functionalitati.

Consumatorii de astazi acceseaza paginile web de pe desktop-uri, laptop-uri, precum si de pe smartphone-urile si tabletele lor. Asa ca, trebuie sa aiba parte de o experienta placuta pentru a reveni sau pentru a achizitiona produsele sau serviciile companiei.

Citeste mai jos

Iata o serie de sfaturi pentru ca site-ul firmei tale sa aiba succes:

Optimizat pentru dispozitivile mobile

Numarul consumatorilor care au achizitionat produse de pe telefoane mobile este in continua crestere. Un studiu american arata ca 40% dintre consumatori vor merge la un concurent daca au o experinenta neplacuta cu un site mobil.  Asa ca, daca site-ul este bine optimizat pentru dispozitivele mobile si functioneaza in parametri ideali, atunci cu siguranta, experienta clientilor va fi una placuta si vor reveni.

Optimizati viteza site-ului

Utilizatorii web ateapta o viteza buna de la website-ul afacerii tale. Conform unui studiu, jumatate din utilizatorii spun ca asteapta o pagina sa se incarce in jur de 2 secunde, iar daca acest lucru nu se intampla, abandoneaza. Viteza site-ului este un aspect foarte important atunci cand vine vorba despre pastrarea utilizatorilor pe site-ul dumneavoastra. Exista cateva instrumente care faciliteaza acest lucru si va ajuta sa accelerati viteza website-ului dumneavoastra si optimizarea incarcarii imaginilor.

Citeste mai jos

Da-ne un like sau aboneaza-te la newsletter-ul nostru pentru a primi ebook-ul gratuit:

  • Portal Management Marketing Online

    Tehnici de vanzare


Numele tau (obligatoriu)

Adresa ta de email (obligatoriu)

Facilitati navigarea utilizatorului

In momentul in care un utilizator acceseaza pagina dumneavoastra web, navigarea pe aceasta ar trebui sa fie intuitiva. Bara de navizare este esentiala deoarece orienteaza utilizatorul catre principalele rubrici/produse/servicii ale afacerii tale. Totodata, trebuie limitat numarul de vategorii din site.

Optimizati conform motoarelor de cautare Google

Daca doriti sa dezvoltati o prezenta online puternica, atunci trebuie sa creati un site ce poate fi gasit cu usurinta. Acest lucru incepe cu dezvoltarea strategiilor SEO. Asta inseamna, gasirea cuvintelor cheie potrivite publicului afacerii tale. Odata selectati acestia trebuie inclusi in continuturi relevante pentru utilizatori. Mai multe detalii despre SEO aici.