Mai mult de jumatate dintre elevii de liceu din Romania sustin ca o cariera in IT&C este una de viitor. Potrivit studiului Samsung „Trends of Tomorrow”, circa 49% considera domeniul medical in tendintele din viitor. Cercetarea s-a derulat in peste 25 de licee din cinci orase din tara noastra si a avut drept scop orientarea si dezvoltarea profesionala a tinerilor din clasele terminale de liceu.

In cadrul unei „Ore Smart”, reprezentantii Samsung, impreuna cu un specialist in HR, au stat de vorba cu peste 3.600 de elevi de liceu despre evolutiile de pe piata muncii si despre ce tipuri de aptitudini digitale vor avea nevoie pentru carierele viitoare.

Citeste mai jos

Mediafax citeaza acest studiu si arata ca estimarile indica faptul ca in viitorul deceniu, 50% din angajati nu vor mai lucra in birouri conventionale, ci vor putea sa solutioneze sarcinile de oriunde vor avea conexiune la Internet. De aceea, la actualii tineri din tara noastra, aptitudinile digitale au devenit din ce in ce mai importante, arata studiul mentionat.

Prin aplicatia de Facebook prin care au avut posibilitatea sa isi creeze un CV sau prin cursurile ECDL pe care au putut sa le castige, s-a vizat oferirea unor date tinerilor referitoare la pasii de urmat la inceput de cariera. In plus, expertii au dorit sa le dea posibilitatea sa isi dezvolte aptitudinile digitale.

Circa 87% dintre tineri au intentia de a se informa mai mult in legatura cu piata muncii

 
Pe de alta parte, rezultatele acestei cercetari au evidentiat faptul ca 83% dintre acestia considera ca aptitudinile digitale sunt foarte importante in clipa cand acestia doresc sa faca primii pasi in cariera, iar 93% dintre acestia doresc sa isi perfectioneze abilitatile digitale in urmatoarele 6 luni.

Citeste si:  5 moduri prin care esecurile iti pot imbunatati cariera

Cercetarea mai arata ca 6 din 10 dintre elevii de liceu au invatat cum trebuie realizat un CV in urma Orei Smart, iar 70% dintre ei au aflat lucruri noi despre piata muncii. Circa 87% dintre acestia au intentia de a se informa mai mult in legatura cu piata muncii si oportunitatile existente pentru tineri in urmatoarea jumatate de an.

Citeste mai jos

Da-ne un like sau aboneaza-te la newsletter-ul nostru pentru a primi ebook-ul gratuit:

  • Portal Management Resurse Umane

    Tehnici de vanzare


Numele tau (obligatoriu)

Adresa ta de email (obligatoriu)

Cu toate ca numai 23% dintre tineri si-au pregatit pana in acest moment un CV, in urma Orei Smart, 67% dintre tineri au afirmat ca in urmatorul interval de timp isi vor dedica timp pentru a-si construi un CV sau pentru a imbunatati pe cel care il au in momentul de fata.

Mediafax arata ca in cadrul acestui studiu, chestionarele au fost aplicate pentru 2160 de respondenti, cu varsta cuprinsa intre 14 si 19 ani.