Exista intrebari la un interviu care pot genera raspunsuri pline de inteles de la candidatii pe care ii intervievezi. Ele te pot ajuta sa afli care din candidatii tai au inteligenta emotionala mai ridicata. Iata 5 dintre cele mai importante:

1. Cine te inspira si de ce?

Candidatul ii poate oferi adesea intervievatorului indicii despre modelele pe care acesta le are in viata. Raspunsurile pot sublinia tipurile de modele comportamentale pe care le respecta candidatul.

2. Daca ti-ai infiinta maine o companie, care ar fi cele 3 valori care te-ar ghida?

Orice legatura serioasa incepe cu un set de valori bine conturat. In raspunsurile acestei intrebari se pot regasi prioritati ale candidatului, cum ar fi sinceritatea sau integritatea.

Citeste mai jos

3. Daca prioritatile s-ar schimba, cum ti-ai ajuta echipa sa inteleaga si sa preia noile obiective?

Schimbarea prioritatilor este un lucru care se poate intampla in orice companie si la orice loc de munca. Cauta candidatii care sunt flexibili si care au calitati care sa ii ajute in aceasta situatie. Angajeaza-i pe cei ce sunt adaptabili, increzatori, motivati si empatici. Aceste calitati ii ajuta pe angajati sa lucreze mai bine in echipa.

4. Ai legat prietenii de durata la vechiul job?

Dureaza o vreme pana cand persoanele ajung sa lege prietenii. A fi capabili sa faca asta inseamna a avea o inteligenta emotionala dezvoltata. Existenta unei prietenii de durata ne dovedeste ca persoana pe care o intervievam este altruista si ca ii pasa de oameni.

Citeste mai jos

Da-ne un like sau aboneaza-te la newsletter-ul nostru pentru a primi ebook-ul gratuit:

  • Portal Management Resurse Umane

    Tehnici de vanzare


Numele tau (obligatoriu)

Adresa ta de email (obligatoriu)

5. Ma poti invata ceva de la zero, ca atunci cand nu am mai auzit de acel lucru? Poate fi orice: o aptitudine, un puzzle, o lectie…

Raspunsurile pe care un candidat le-ar da la aceasta intrebare pot dezvalui anumite lucruri: