Se poate intampla la un moment dat ca un angajat sa isi piarda jobul, ca urmare a unor restructurari, iar concedierea devine un fapt cat se poate de firesc.

Desi, pentru multi dintre noi concedierea poate reprezenta un vis rau, nu trebuie sa disperi, ci este bine sa tii cont de faptul ca imediat dupa ce ti-ai pierdut jobul, cel mai important lucru este sa dobandesti controlul asupra situatiei si sa demarezi cat de curand cautarea unui nou job.

Nu lasa concedierea sa te doboare! Expertii citati de portalul Glassdoor.com sustin ca exista mai multe lucruri pe care le puteti face pentru a depasi situatia de somer.

Citeste mai jos

De pilda, este bine sa nu te avanti in cautarea unui alt job imediat dupa ce ai fost dat afara. Incearca sa iti rezervi un timp pentru a reflecta asupra situatiei si sa devii cat mai motivat sa iti gasesti un job. Nu lua lucrurile in tragic si apreciaza concedierea ca o oportunitate. Desi la inceput iti va fi greu sa treci peste aspectele negative ale concedierii, totusi cu timpul, vei vedea lucrurile intr-o lumina pozitiva. Uita-te peste CV-ul tau si actualizeaza-l!

Este indicat sa tii cont de faptul ca un CV prost iti va compromite sansele de a obtine orice fel de job.

 

Stai de vorba cu un specialist in resurse umane si tine cont de sfaturile pe care le primesti!

Vorbeste cu rudele, cu colegii sau amicii tai si spune-le ca ai ramas fara job. Specialistii sunt de parere ca cele mai bune joburi se obtin nu prin intermediul CV-urilor, ci pe calea relatiilor.

Citeste si:  Cum procedezi daca nu te regasesti in noul tau job

Citeste mai jos

Da-ne un like sau aboneaza-te la newsletter-ul nostru pentru a primi ebook-ul gratuit:

  • Portal Management Resurse Umane

    Tehnici de vanzare


Numele tau (obligatoriu)

Adresa ta de email (obligatoriu)

Trebuie sa incerci sa utilizezi un plan bine pus la punct in momentul cand ajungi in situatia de a-ti cauta un job nou. Decat sa alergi dupa locuri de munca fictive, pune la punct un plan, incearca sa stabilesti niste obiective clare si utilizeaza reteaua ta de profesionisti.

Stai de vorba cu un specialist in resurse umane si tine cont de sfaturile pe care le primesti, potrivit Glassdoor.com. Atunci cand discutam despre somaj si cautarea unui job, se pare ca oricine iti poate da un sfat. In cazul in care ai probleme, incearca sa ramai optimist si sa depasesti stresul care apare in astfel de situatii in mod inevitabil.

Tine cont de faptul ca succesul survine de multe ori in urma unei atitudini de invingator, asa ca pentru a depasi impasul somajului, trebuie sa avem o vointa iesita din comun. Este bine sa te concentrezi asupra pasilor pe care trebuie sa ii intreprinzi in continuare, pentru a te intoarce pe piata muncii, in cel mai scurt timp.