Oamenii cred că pentru a avea succes la pariuri sportive, cel mai important lucru este să te pricepi la un anumit sport și să cunoști totul despre fenomen. În realitatea însă, specialiștii au faptul că nu este suficient ca un parior să aibă să stabilească ponturi cu fler pentru a fi profitabil, ci are nevoie neapărat de o strategie de money management eficientă ca bază pentru orice formulă de joc ar aborda, fie că este vorba de pariuri individuale, bilete în sistem sau alte combinații.

Totul începe cu stabilirea unui bankroll sănătos. Cu alte cuvinte, banca pariorului trebuie să respecte anumite criterii, indiferent de suma de bani sau despre recurența cu care se injectează capital. Bunul simț și experiența profesioniștilor ne spune că nici un parior nu trebuie să considere pariurile sportive ca fiind o sursă sigură de câștig și nici să nu creadă că există pariu sigur, chiar dacă ar cunoaște informații despre un meci aparent aranjat. De aceea, pariorul trebuie să investească în această activitate numai sume de bani pe care își permite să le piardă fără repercusiuni.

Citeste mai jos

Următorul pas este alegerea sau definirea unei strategii de money management care să fie în concordanță cu așteptările realiste ale pariorului, aflându-se totodată într-o simbioză cu bugetul avut la dispoziție. Cine vrea să câștige bani de un apartament cu o investiție de câteva sute de lei lunar, nu face altceva decât să-și piardă timpul și banii. Mirajul îmbogățirii rapide nu face casă bună cu șansele de a avea succes la pariuri sportive.

Profesioniștii sunt încântați dacă încheie un an în care au avut o marjă de câștig de 5% din rulajul efectuat, iar orice parior din lume ar trebui să-și seteze așteptările în funcție de această realitate. În mod concret, pariorii profesioniști au conturi deschise la foarte multe case de pariuri online, dar și la operatori de betting exchange, iar bankroll-ul lor este distribuit în toate aceste conturi, pentru a le permite să joace de fiecare dată cele mai valoroase cote din piață.

Citeste si:  De ce incepi sa iti urasti locul de munca?

Majoritatea pariorilor de top joacă exclusiv pariuri individuale, cu o miză fixă reprezentând undeva între 1% și 5% din bankroll, iar în general, cota medie atinsă de către aceștia variază între 1.60 și 2.20, însă există și excepții de la această regulă. Jucând în acest mod, pariorii profesioniști reușesc să neutralizeze ghinionul pe termen lung. Aceștia joacă un număr relativ mare de pariuri lunar, de regulă între 50 și 500. Practic, profitul crește proporțional cu numărul de pariuri jucate, cu condiția ca raportul de pariuri câștigate/pierdute să fie același și cota medie să fie constantă.

Citeste mai jos

Nu vă închipuiți că aceștia nu mai au și luni negative pe parcursul unui an… Fiecare parior are perioade proaste, însă diferența între pierzători și profesioniști este că, pariorii de elită nu se lasă influențați de o serie negativă și nu joacă la recuperare, adică nu măresc miza și nu se abat în mod nejustificat de la strategia lor, doar pentru că bilanțul lor recent este pe un trend negativ.

Până la urmă, chiar dacă un parior urmează toate aceste sfaturi și recomandări ale specialiștilor, asta nu garantează în nici un fel succesul în pariuri. Nu există nici o rețetă sigură care poate garanta asta! De aceea, vă recomandăm să mențineți acest hobby la nivel de distracție, iar dacă simțiți că lucrurile încep să scape de sub control, vă rugăm să vă adresați specialiștilor de la Joc Responsabil, pentru a primi îndrumare cu privire la soluționarea problemei dvs.