Cererea pentru produse alimentare locale, mai ales pentru produse alimentare locale cultivate ecologic, este in continua crestere.

Daca esti pasionat de gradinarit ecologic, ai putea lua in considerare acoperirea unei mici parti din aceasta cerere de pe piata, pornind o afacere ce consta intr-o ferma organica. Aceasta idee de afacere ar putea asigura atat o buna parte din hrana ta de zi cu zi, cat si aprovizionarea la nivel local cu legume sau fructe crescute ecologic.

 

Ce este o ferma organica?

Fermele ecologice sau organice furnizeaza alimente, crescute natural, pietelor en-gross sau magazinelor. Agricultorii ecologici evita folosirea pesticidelor sintetice si folosesc practici agricole care protejeaza pamantul (controlul daunatorilor biologici, rotatia culturilor, ingrasaminte naturale). Deoarece exista o multitudine de optiuni, atat in ceea ce priveste dimensiunea fermei cat si in ceea ce priveste varietatea produselor, costul de pornire poate varia foarte mult.

Citeste mai jos

De asemenea, exista moduri diferite prin care poti incepe o astfel de afacere. Nu e nevoie neaparat sa detii un teren propriu, ci ai putea sa iei unul in arenda.

 

Ce cunostinte sau abilitati sunt necesare?

Daca incepi cu o ferma ecologica mare, ai nevoie si de o anumita experienta in domeniu. Trebuie sa stii cum sa folosesti anumite echipamente si sa cunosti practicile agricole. De asemenea, trebuie sa ai si o anumita rezistenta fizica.

 

Care este costul unui astfel de startup?

Costurile startup-ului depind, in primul rand, de marimea terenului pe care alegi sa cultivi. Daca detii o curte mare, poate fi suficient pentru inceput.

 

Care este locatia potrivita pentru o astfel de afacere?

Citeste si:  4 oportunitati de business create de inteligenta artificiala

Cea mai potrivita locatie ar fi una rurala sau la marginea orasului, cu acces rapid catre pietele sau magazinele pe care le aprovizionezi.

 

Iata cateva intrebari care te-ar putea ajuta sa iti dai seama daca aceasta afacere ti se potriveste. Daca vei raspunde la toate cu “da”, inseamna ca aceasta afacere este pentru tine.

Citeste mai jos

Da-ne un like sau aboneaza-te la newsletter-ul nostru pentru a primi ebook-ul gratuit:

  • Portal Management Idei de afaceri

    Tehnici de vanzare


Numele tau (obligatoriu)

Adresa ta de email (obligatoriu)

  • Ai cunostinte cu privire le tehnicile folosite in agricultura ecologica?
  • Esti apt fizic?
  • Iti place munca la tara?