Cunosti logo-urile, dar nu cunosti fonturile?

Chiar daca esti un impatimit al web design-ului, probabil ca nu poti recunoaste toate fonturile folosite in logo-urile celor mai populare companii din lume, desi le vezi in fiecare zi. Grafic designer-ul Emanuele Abrate ne ilumineaza cu proiectul sau, ,,Logofonts”, in care prezinta fonturile brandurilor pe care le vezi zi de zi.

Cum functioneaza? Logofonts alege un logo- spre exemplu, Instagram – si ii inlocuieste numele companiei cu fontul cu care este scris. Unele fonturi, precum Billabong, pot fi familiare, pe cand de altele nici nu ai auzit macar. Fontul Futura al brandurilor Nike si Red Bull este atat de cunoscut, incat a devenit subiect pentru o intreaga carte, ,,Never Use Futura”. Acelasi font este folosit si de brandurile Absolut Vodka si Domino’s Pizza. Dar cel mai probabil, nu esti familiarizat cu fontul Pico al brandului Twitter sau fontul Bebas Neue al brandului Netflix.

Citeste mai jos

Abrate este partener la Grafigata, blog si academie online italiana, focusata pe graphic design. In activitatea sa de freelance designer, se concentreaza pe design-ul logo-urilor si identitatea brandurilor, asa ca nu i-a fost deloc greu sa identifice pentru fiecare brand in parte fontul folosit.

,,Cand vad un logo, ma intreb cum a fost conceput, ce fel de caractere au fost folosite si de ce”, spune Abrate. Proiectul Logofonts a venit din ,,incercarea de a intelege ce fel de fonturi folosesc brandurile sau ce fel de fonturi au modificat (sau reconceput) pentru a ajunge la design-ul final”.

Cate dintre ele recunosti?

Citeste si:  10 modalitati prin care iti cresti rapid afacerea

logo_adidas

logo_adobe

logo_airbnb

logo_facebook

logo_instagram

logo_linkedin

logo_microsoft

Citeste mai jos

Da-ne un like sau aboneaza-te la newsletter-ul nostru pentru a primi ebook-ul gratuit:

  • Portal Management Marketing si Branding

    Tehnici de vanzare


Numele tau (obligatoriu)

Adresa ta de email (obligatoriu)

logo_netflix

logo_nike

logo_redbull

logo_spotity

logo_starbacks

logo_trip advisor

logo_twitter

logo_whatsapplogo_youtube