Asa cum spune si „Legea atractiei universale”, gandurile pozitive atrag intamplari pozitive in viata ta. La fel este si in cazul banilor. Iata, asadar, ce fraze ar trebui sa eviti daca vrei sa atragi banii in viata ta!

 

„Muncesc din greu pentru banii mei”

Majoritatea oamenilor cred ca trebuie sa munceasca din greu pentru a castiga multi bani, iar acest lucru ii pun sub o stare de stres chiar si atunci cand este complet inutil. Pentru bani nu trebuie sa muncesti din greu, ci trebuie sa lasi banii sa munceasca pentru tine. Banii nu sunt niciodata greu de castigat daca stii cum sa ii atragi. Incearca sa gandesti pozitiv cand vine vorba de bani.

 

„Banii nu cresc in copaci”

Persoanele care gandesc in acest fel cred ca banii trebuie sa provina dintr-o singura sursa, ceea ce reprezinta un mod de gandire foarte gresit. In loc sa te gandesti ca poti obtine bani doar dintr-un singur loc, gandeste-te ca acestia pot veni de oriunde si oricand. Daca iti doresti sa devii milionar, cel mai probabil vei avea nevoie de mai multe surse de venit.

 

„Este prea scump”

Te -ai gandit ca pretul pe care il vezi este motivatia de care ai nevoie pentru a te autodepasi? Daca orice ar avea un pret mic, toata lumea ar putea obtine acel lucru si nimeni nu ar mai fi determinat sa munceasca mai mult pentru a-l obtine.

 

„Iubirea pentru bani este radacina tuturor relelor”

Sau asa cum mai spune si un proverb popular, „Banul este ochiul dracului”. Acest verset care spune ca „iubirea pentru bani este radacina tuturor relelor” se regaseste si in Biblie, lucru care ii face pe oameni sa creada si mai mult ca bogatia atrage raul. Banii nu au personalitate, prin urmare, ei nu pot actiona intr-un mod bun sau rau. Daca stii cum sa te folosesti de ei, banii nu iti vor aduce niciodata raul, ci dimpotriva.

Citeste si:  Cum se numeste firma care are cea mai mare cifra de afaceri din lume

 

„Banii nu aduc fericirea”

Un alt proverb popular care ii face pe oameni sa gandeasca in mod gresit. Probabil ca, asa cum ni se intampla celor mai multi dintre noi, la fel ti se intampla si tie sa zambesti de fiecare data cand primesti bani, fie ca e vorba de salariu, de un cadou sau de o plata din partea unui client. Si nu poti spune ca acest lucru nu te face fericit. Pana la urma banii te ajuta sa ai grija de familia ta si sa iti cumperi lucruri care iti fac viata mult mai usoara. Probabil ca, cei mai multi oameni care spun ca „banii nu aduc fericirea”, se refera la cazurile nefericite relatate in mass-media si nu la majoritatea milionarilor care au o viata fericita.

Citeste mai jos

Da-ne un like sau aboneaza-te la newsletter-ul nostru pentru a primi ebook-ul gratuit:

  • Portal Management Finante si Economie

    Tehnici de vanzare


Numele tau (obligatoriu)

Adresa ta de email (obligatoriu)

Retine un lucru foarte important: banii sunt atrasi de atitudinea ta!