Jurnalistul si poetul George Stanca a murit luni, la varsta de 71 de ani, la Spitalul „Sfanta Maria“ din Bucuresti. Decesul marelui port a survenit dupa-amiaza, in urma unui stop cardio-respirator.

Nu putem sa nu recunoastem ca indifferent de varsta pe care o ai, este greu sa discuti despre decesul unei persoane, despre ce inseamna servicii funerare complete si mai ales despre cat este de greu sa fi cel care se ocupa de tot ceea ce inseamna o inmormantare. Bolile, numeroase la numar, sunt cele care rapesc zi de zi persoane de pretutindeni. Si iata ca a venit momentul in care trebuie sa ne luam ramas bun de la poetul George Stanca, care a plecat spre o lume mai buna.

Citeste mai jos

18492868_1551666921510172_1220854007_n

In data de 05.02.2019 corpul acestui mare on se va ridica de la spitalul Sf Maria din Bucuresti, de la morga. Cei care se vor ocupa de serviciul de transport funerar sunt cei de la Funerare Rainbow Dorobantu, o firma funerara ce ani la rand a venit in ajutorul familiilor indurerare, fiind o firma de pompe funebre Bucuresti ce ofera servicii funerare complete, avand personal specializat ce se poate ocupa de toti pasii necesari pana la momentul inmormantarii. Trupul neinsufletit al jurnalistului poet George Stanca va fi ulterior depus la Biserica Sf Gheorghe Nou, unde participantii vor putea lua parte la slujba de inmormantare ce va avea loc joi, in data de 07.02.2019. Dupa finalizarea slujbei, se va merge la cimitirul Belu, unde poetul va fi inmormantat iar cei prezenti isi vor putea lua pentru ultima data ramas bun de la marele poet.

Citeste si:  Speakeri cu experiență internațională și locală se reunesc la OPERATIONAL HR

Biografie

  • 1954-1961 – absolvent al scolii primare din Giulesti Sarbi, cartier aflat la marginea Bucurestiului, raion Gheorghe Gheorghiu Dej Bucuresti. Primele sale incercari literare s-au adresat revistelor „Cravata rosie”, „Luminita”, fiind si incercarile lui de a-si publica versurile.
  • 1961-1965 – Liceul Doamna Stanca din Bucuresti.
  • 1965-1973 – absolvent al Institutului de Constructii Bucuresti, obtinand diploma de inginer.
  • 1970 – incepand din acest an, cel care urma sa fie un cunoscut poet, a lucrat pe santierul Chiajna, la un depozit legume fructe, si ulterior la prefabricate.
  • 1971 – a debutat ca publicist in revista Saptamana, fiind redactor al unei rubrici muzicale.
  • 1978 – a debutat in revista Luceafarul cu poezii semnate G.G. Craciun.
  • 1981 – participam la debutul sau editorial prin volumul de versuri „Tandrete maxima.

Un om complex, George Stanca a fost nu doar secretar muzical al Cenaclului „Flacara”, descoperind mari talente, precum Mircea Vintila, Radu Gheorghe, ci si un bun redactor al renumitei reviste Flacara.

Citeste mai jos

Cand te lovesti de realitatea cruda a mortii a unei persoane, te vezi nevoit sa lupti cu sentimente total noi, cu idea ca nu vei mai auzi acea persoana si nici nu o vei mai vedea. George Stanca nu a pierit insa de tot, ci a lasat in urma sa numeroase poezii si epistole prin care toti cei care l-au indragit il vor pastra mereu in amintirea lor.

 

Detalii: https://funerare-rainbow-dorobantu.ro/