Giorgiana Lazar – Director Operational Sanador, aflata intr-o pozitie de top management de peste 10 ani, ne va prezenta in interviul ce urmeaza, reteta succesului in afaceri si secretele care au ajutat la meninerea in top a retelei de clinici private, Sanador.


1. Portal Management se defineste prin a fi o sursa de inspiratie pentru performanta in afaceri. Spuneti-ne, va rog, ce va inspira pe dumneavoastra pentru dezvoltarea profesionala, pentru a va dori in continuu performante mai mari?

Principala sursa de inspiratie este dezvolatarea sustinuta si continua a Sanadorului. Stiu ca numai printr-un efort sustinut, poti performa la cel mai inalt nivel.

 

2. Va aflati intr-o pozitie de top management de peste 10 ani. Care au fost cele mai grele obstacole pe care le-ati intalnit pe parcursul succesului dumneavoastra si cum le-ati depasit?

Citeste mai jos

Cred ca cel mai greu obstacol a fost sa pot combina cu succes familia cu cariera. Ma consider una dintre femeile norocoase, care au fost sustinute si incurajate cu multa rabdare de toti membrii familiei.

 

3. Conduceti unul dintre cele mai mari si apreciate spitale private din Romania. Care sunt elementele care credeti ca va ajuta sa coordonati operatiunile si angajatii unei afaceri de peste 30 de milioane de Euro?

Nu as putea face niciodata acest lucru de una singura. Astfel, in primul rand proprietarii acestui business, familia Andronescu care se implica continuu, suportiv si constructiv, zi de zi si ceas de ceas,  dar nu in ultimul rand, intreaga echipa Sanador.

 

4. Avand in vedere numarul mare de angajati pe care ii coordonati si numarul mare de doctori si specialisti cu care lucrati, care este cea mai mare provocare cu care va confruntati in managementul oamenilor si ce faceti ca sa o depasiti?

Provocarea cea mai mare este sa-i multumesti pe toti, pentru ca ei sa aiba o singura directie. Reusesc asta cu foarte multa rabdare si diplomatie.

 

5. Din punct de vedere al recrutarii de personal (un subiect foarte dezbatut in Romania zilelor noastre), care credeti ca sunt principalele minusuri pe care cei care isi cauta un loc de munca le au in fata angajatorilor? Ce ii sfatuiti sa faca pe cei care isi cauta un loc de munca in ziua de azi (nu neaparat in domeniul medical)?

Problema este veche si nu cred ca are o solutie pe termen scurt. Cel mai mare minus o reprezinta lipsa de experienta. Cei care reusesc sa se angajeze imediat dupa terminarea scolii, sunt cei care au lucrat pe toata perioada studiilor. Acesta poate fi luat drept un sfat.6. Reteaua de clinici Sanador este in topul clinicilor private din Romania. Povestiti-ne putin despre cum a ajuns Sanador in top. Care a fost reteta succesului acestei afaceri, vazuta de catre dumneavoastra, care sunteti implicata in acest business de peste 10 ani?

Citeste si:  Interviu Cristian Murar - Murar și Asociații: ”Ascultă. Gândește. Vorbește.”

Sanador a pornit ca un business elitist din punct de vedere al calitatii actului medical si desi este foarte greu in ziua de azi sa mentii un astfel de nivel, SANADOR s-a mentinut mereu si nu s-a dezis. 

 

7. Care credeti ca sunt principalele 3 caracteristici si beneficii cu care Sanador se diferentiaza pe piata? Pot fi acestea transpuse la orice fel de afacere care ofera servicii, indiferent de domeniul de activitate?

Calitatea net superioara a actului medical, existenta tuturor specialitatilor medicale si chirurgicale intr-un singur loc, conditiile de igiena.

Cred ca fiecare business are specificul lui, nu cred in sfaturi general valabile.

 

8. La numarul de clienti pe care ii aveti zilnic, mai mult ca sigur se gasesc si acei clienti nemultumiti. Cum procedati in cazul lor, astfel incat sa nu ii pierdeti si sa nu afecteze imaginea brandului?

Noi nu avem clienti, avem pacienti. Identificam pe loc motivul nemultumirii lor si-l rezolvam imediat.

 

9. Sa incepem sa discutam putin si despre leadership. Care sunt cele mai importante valori care credeti ca sunt importante in managementul oamenilor; valori pe care le aplicati in fiecare zi?

Citeste mai jos

Da-ne un like sau aboneaza-te la newsletter-ul nostru pentru a primi ebook-ul gratuit:

  • Portal Management Interviuri antreprenori de succes

    Tehnici de vanzare


Numele tau (obligatoriu)

Adresa ta de email (obligatoriu)

Cred in fiecare membru al echipei, in flexibilitate si in valori constructive pentru companie. Cred ca exista in orice situatie oportunitati si posibilitati de crestere.

 

10. Care sunt calitatile cheie ale unei persoane, astfel incat sa poata sa se dezvolte ca un bun lider intr-o organizatie?

Un bun lider trebuie sa fie o persoana complexa, sa fie un bun strateg, un analist convins, inovator si, nu in ultimul rand, un mentor in adevaratul sens al cuvantului.

 

11. Ce credeti ca ii motiveaza cel mai mult pe oameni, astfel incat sa fie cat mai implicati intr-o afacere?

Recunoasterea meritelor este factorul motivational cel mai mare. 

 

12. Ati face ceva diferit daca ati fi din nou la inceput de drum?

Nu, sub nici o forma. Imi place enorm ceea ce fac si ma defineste perfect.

 

13. Care este sfatul care v-a ajutat cel mai mult in viata?

„Sa nu-ti fie frica de nimic!”

 

14. La final, va rugam sa lasati o propozitie care sa ramana pentru Portal Management ca un citat celebru:

Viata este mult mai frumoasa, daca alegi sa o traiesti!

 

Giorgiana Lazar – Director Operational Sanador

Alege Sanador! Alege Sanatatea ca stil de viata!

Sanador