Wilmark Rizzo Hernandez, fondator al scolii de dans Wilmark Dance Academy, este un cunoscut dansator latino de origine columbiana, jurat al unor renumite concursuri artistice, dar, totodata se poate distinge prin activitatea sa manageriala si antreprenoriala.


A ajuns in Romania pentru a studia ingineria, lucru pe care l-a dus la bun sfarsit, dar dorinta de a aduce in tara noastra ritmurile latino, a fost cea care i-a determinat actuala ocupatie.

In 2008, Wilmark s-a casatorit cu Ioana, Co-fondator si CEO al academiei de dans si al agentiei de evenimente ce ii poarta numele.

Citeste mai jos

In prezent, cei doi conduc impreuna cu succes, o afacere ce imbina pasiunea cu antreprenoriatul. Tocmai din acest motiv, am fost curiosi sa aflam ce se ascunde in spatele acestei povesti, care sunt secretele succesului si cum imbina utilul cu placutul.

 

Traditia noastra cere ca, inainte de toate, sa va intrebam care este inspiratia voastra in atingerea succesului. Care este sursa care va motiveaza si va ajuta sa mergeti mai departe?

Sursa care ne motiveaza este pasiunea pentru dans, dorinta de a transmite bucurie si energie. Inspiratia vine din emotie si traire, din lucrurile  banale pe care incercam sa le povestim oamenilor, vazute prin ochii nostrii.

 

Wilmark Dance Academy este, cu siguranta unul dintre cele mai ample business-uri din acest domeniu de pe piata romaneasca. Cu siguranta, obstacolele si dificultatile nu sunt lipsite din culise. Vrem sa stim cum treceti peste ele? Care este reteta voastra de succes, din acest punct de vedere?

Reteta succesului este rabdarea si perseverenta. Am invatat din cele traite ca doar trecand prin ploaie poti vedea curcubeul.

 

Wilmark, tu cum vezi piata de business din Romania, in comparatie cu cea din Columbia?

Nu le pot compara. Piata din Romanaia o cunosc foarte bine, cunosc artisti, impresari si profilul clientilor pentru Quality, High Quality and Luxury. Nu pot spune decat ca am avut de a face cu oameni seriosi. Noi colaboram cu oameni si clienti pretentiosi care nu fac rabat, care stiu ca anumite momente sunt unice in viata, si nu numai ca nu vor sa dea gres ci sa si aiba un eveniment de neuitat.

 

Ioana, ce calitati ale lui Wilmark crezi ca sunt cele care l-au ajutat cel mai mult in drumul sau antreprenorial?

Cred ca abilitatea de a transpune niste idei frumoase in actiuni, de a lupta determinat pentru visul lui si de vointa de a reusi sa se adapteze permanent oricarei situatii.

 

Proiectele pe care le aveti in desfasurare cer foarte multa implicare, foarte multa inovatie, foarte multa organizare. Care dintre voi este cel indreptat catre creativ si care spre administrativ?

Partea administrativa ii revine Ioanei, care are capacitatea de a planifica si negocia, de a motiva si colabora foarte bine cu partenerii nostri. Cat despre partea creativa, eu (Wilmark) creez conceptele si prefer sa ma ocup de imaginea afacerii noastre.

 

Citeste si:  Interviu Cristian Murar - Murar și Asociații: ”Ascultă. Gândește. Vorbește.”

Iar atunci cand cele doua parti nu pica de comun acord din prima, cum va puneti de acord?

Fiecare dintre noi aduce argumente si inevitabil totul se pune intr-o balanta. Experienta ne-a invatat sa ne controlam orgoliile si sa putem decide cu maturitate situatiile aparute.

Suntem o echipa!

 

Wilmark, stim despre tine ca ai profesia de inginer. Cum se imbina aceasta latura a cifrelor exacte cu latura creativa a dansului? Care sunt avantajele acestei ,,duble specializari?’’

Indiferent daca stapanesti tehnica sau nu, consider ca la baza artei stau niste reguli foarte stricte, chiar matematice. Trebuie sa intelegi echilibrul ca sa poti genera un dezechilibru static, sau nu.

De obicei, creez structuri atat in dans cat si in evenimente.  Ca sa pot sa fiu consecvent, nimic nu este la voia intamplarii, mai ales cand ai de a face cu oameni, trebuie sa intelegi atat omul cat si masa.

 

Ioana, tu ai o functie de management in viata profesionala. Acasa te implici mai mult in activitatile creative, sau fisele posturilor raman aceleasi?

Activitatile creative se imbina perfect cu functia de management. Familia este foarte importanta si atmosfera de aici se transpune si in viata profesionala. E nevoie de creativitate in ambele situatii. Copiii se plictisesc foarte repede si e nevoie sa inventezi diverse jocuri pentru a le dezvolta personalitatea. Recunosc ca e o placere sa ma simt copil alaturi de ei.

 

In ce proportie reusiti sa separati viata personala de cea profesionala?

Citeste mai jos

Da-ne un like sau aboneaza-te la newsletter-ul nostru pentru a primi ebook-ul gratuit:

  • Portal Management Interviuri antreprenori de succes

    Tehnici de vanzare


Numele tau (obligatoriu)

Adresa ta de email (obligatoriu)

Am decis impreuna sa nu amestecam problemele profesionale cu viata personala…o decizie foarte buna, as spune eu. Si chiar daca exista intre noi pareri diferite, sa nu adormim niciodata suparati unul pe celalalt.

 

Au fost momente in care una dintre ele a intervenit peste cealalta mai mult decat ar fi fost cazul?

La inceput, era si normal. Apoi am descoperit impreuna cheia unei vieti de familie linistita: comunicarea.

 

Ce recomandati cuplurilor care lucreaza in acelasi loc? Ce trebuie sa faca pentru ca problemele de la munca sa nu intervina in viata personala si invers?

Nu suntem noi in masura sa dam sfaturi, dar va putem impartasi din experienta noastra. E bine ca fiecare lucru sa-si ocupe locul.

 

In final, va rugam sa ne lasati un gand, o propozitie (sau mai multe), care sa ramana pe Portal Management, ca o mica sursa de inspiratie pentru ceilalti antreprenori. 

Iubeste-ti meseria ca s-o faci cu placere!

Fii consecvent!

Ideile sunt foarte importante dar trebuie sa le pui si in aplicare.

 

wilmark

 

 

 

 

 

 

 

 

Interviu realizat de Claudia Caraba