Te simti obosit si lipsit de vlaga? Nu te simti odihnit oricat de mult ai dormi? Ti se intampa foarte des sa ai dureri de cap?

Toate aceste lucruri nu doar ca iti creeaza o stare proasta, dar iti afecteaza atat viata personala, cat si pe cea profesionala. Probabil ca nu te-ai gandit, insa cauza tutoror acestor neplaceri ar putea fi una singura, si anume intoleranta la gluten. Acest lucru impiedica absorbtia efcicienta a substantelor nutritive in organism si perturba buna functionare a sistemului digestiv.

Glutenul este o proteina care se gaseste in grau, secara, orz, precum  si in produse ca sosul de soia, cafeaua cu diverse arome, bere sau orice produse de panificatie. Aceasta afectiune este tot mai des intalnita, de aceea este bine sa-ti analizezi putin simptomele pentru a depista daca ai probleme cu glutenul.

Citeste mai jos

In cazul in care simptomele mai sus mentionate sunt prezente, ceea ce poti sa faci este sa elimini glutenul din dieta pentru cel putin 2-3 saptamani, apoi sa il reintroduci si sa observi reactiile organismului.

Cum se trateaza intoleranta la gluten? Se pare ca singura solutie este eliminarea acestuia din dieta in proportie de 100%. Insa, probabil ca cel mai dificil ar fi sa renunti la paine, aliment ce se regaseste foarte des in mesele de zi cu zi a multor persoane.  Vestea buna este ca, pe langa faptul ca exista in comert paine fara gluten, ai putea chiar tu sa ti-o prepari la tine acasa.

Asadar, venim in ajutorul tau cu o reteta de paine fara gluten

Citeste si:  3 lucruri pe care sa nu le faci la locul de munca

Ingrediente

  • 1/2 kg faina de orez
  • 4-5 cartofi curatati si fierti in sare
  • 20 g drojdie
  • putina sare

Mod de preparare

Citeste mai jos

Da-ne un like sau aboneaza-te la newsletter-ul nostru pentru a primi ebook-ul gratuit:

  • Portal Management Resurse Umane

    Tehnici de vanzare


Numele tau (obligatoriu)

Adresa ta de email (obligatoriu)

Se face maiaua din drojdie, zahar si apa calduta si cand a crescut se pun si celelalte ingrediente si se lasa la dospit la loc caldut cam o ora, dupa care se framanta, se pune in cuptor la foc moderat si se coace cam o ora si jumatate.

De asemenea, poti folosi cu succes aceasta baza de aluat si pentru retete de branzoaice sau alte placinte cu diferite umpluturi.