1906 – 1930

In anul 1906, Shojiro Ishibashi a preluat afacerea din domeniul vestimentar a familiei sale, din orasul Kurume. Visul acestuia era sa isi dedice intreaga viata pentru a contribui la dezvoltarea natiunii Japoneze. De altfel, lista sa de realizari este impresionanta: specializarea in sosetele traditionale japoneze Tabi, reforma sistemului de ucenicie, crearea de Jiki-Tiba – niste sosete cu talpa de cauciuc, inovarea incaltamintei de cauciuc si nu numai.

Citeste mai jos

Astfel, cu banii stransi din sursele enumerate mai sus, Shojiro s-a hotarat ca vrea sa fabrice pneuri, industrie noua in Japonia momentului respectiv. A crezut in viitorul transportului din Japonia si a facut tot ce i-a stat in putinta pentru a-si indeplini visul.

12

1931 – 1940

Prima anvelopa Bridgestone a fost produsa in data de 9 aprilie 1930. Aproximativ dupa un an, in data de 1 martie 1931, Shojiro Ishibashi a creat compania Bridgestone Tire Co., independenta si situata tot in orasul Kurume.

Compania s-a axat pe fabricarea de pneuri, bazata exclusive pe tehnologie japoneza, iar succesul nu a intarziat sa apara, datorita calitatii si rapiditatii extinderii.

3

1941 – 1950

Reglmentarile in vigoare in toata Japonia, din timpul razboiului, au dus la productia, aproape in exclusivitate, pentru a satisface cererea armatei. Dupa terminarea conflictelor, compania a fost pusa in punctul in care a trebuie sa munceasca din greu pentru a-si reconstui afacerea.

Desi, cladirea din Tokio a fost distrusa in urma bombardamentelor si toate activele de peste oceane s-au pierdut, fabrica din Kurume a scapat neatinsa, fiind astfel capabila sa isi reia productia imediat dupa incheierea razboiului.

4

1951 – 1960

In anii ’50, Bridgestone a inceput construirea unei noi cladiri in Tokio, care continea si o aripa dedicata unui muzeu. Vanzarile au depasit suma de zece miliarde de yeni, in anul 1953, dar, odata cu ele, a crescut si cererea. Astfel, in 1960, s-a deschis o noua fabrica a fost deshisa in Tokio, in 1960.

5 6

1960 – 1970

Incepand cu anii ’60, Bridgestone a fost listata la Bursa. Astfel, a adoptat un nou management, cu Shojiro Ishibashi in functia de director general si Kanichiro Ishibashi presedinte. Astfel, in 1968, a castigat premiul Deming pentru excelenta in managementul calitatii.

Tot in aceasta perioada au fost aduse imbunatatiri la fabrica din Tokio, printre care faptul ca a fost stabilit un sistem progresiv de cercetare si dezvoltare. Astfel, in 1967, a fost lansata pe piata prima anvelopa radiala, marca Bridgestone.

Citeste si:  Istoria McDonald’s - o poveste de succes

Mai mult, in 1965 se deschide filiala Bridgestone din Singapore si 1967 – SUA.

7

1971 – 1980

Problemele economice de la inceputul anilor ’70 au determinat Bridgestone sa puna un accent mult mai mare pe stabilirea unei tehnologii proprii. Astfel, compania se specializeaza in construirea de anvelope radiale si de noi fabrici in Japonia.

Citeste mai jos

Da-ne un like sau aboneaza-te la newsletter-ul nostru pentru a primi ebook-ul gratuit:

  • Portal Management Povesti despre afaceri de succes

    Tehnici de vanzare


Numele tau (obligatoriu)

Adresa ta de email (obligatoriu)

Totodata, Bridgestone continua sa se extinda in strainatate si incepe productia din Indonezia si Iran in 1976, investeste intr-un producator de anvelope din Taiwan si dezvolta o noua fabrica in Australia.

Tot in 1976, fondatorul Shojiro Ishibashi se stinge din viata in data de 11 septembrie.

8

1980 – 1990

La data de 1 martie 1981, Bridgestone isi sarbatoreste cea de-a 50-a aniversare, moment in care isi stabileste ca obiectiv principal dezvoltarea strategiei de expansiune, pentru a intra in TOP3 producatori de anvelope.

In 1883, compania incepe productia de anvelope radiale pentru camioane si autobuze si achizitioneaza Firestone Tire&Rubber Company si, odata cu aceasta, devine unul dintre cei mai mari producatori din lume.

In 1884, Bridgestone Tire Co, Ltd. devine Bridgestone Corporation.

9

1991 – 2000

Eforturile de integrare a Firestone au determinat un profit urias al anului 1992 si, odata cu acesta, au aparut si noi sedii in America si Europa.

Pentru a spori notorietatea brandului si pentru a integra in acesta valorile Firestone, in 1995 Bridgestone relanseaza marca Firestone in diverse curse de masini.

10 11

2001 – prezent

Deja ajunsa companie globala, Bridgestone adopta o noua viziune, pe sloganul “Incredere. Si mandrie”.

Pana in prezent anvelopele Bridgestone s-au pastrat ca unele de calitate de top. Dupa cum chiar fondatorul sau a spus, “Pasiune pentru excelenta si dedicare pentru a servi societatii o calitate superioara”

12

Sursa: Bridgestone