In articolul de astazi iti prezentam istoria cafelei Lavazza, atat de indragita de noi toti. Bineinteles, in spatele acestei cafele celebre exista un spirit antreprenorial dezvoltat, multa perseverenta, inovatie si idei creative. Iata o parte a istoriei marcii Lavazza, asa cum ne este prezentata mai pe larg pe site-ul oficial:

„Totul a inceput cand Luigi Lavazza a deschis primul magazin alimentar Lavazza din Via San Tommaso, in Torino, in 1895.”1_accordion_storiche_luigi_03

Om cu un puternic spirit antreprenorial, Luigi Lavazza era deosebit de inventiv si cu adevarat pasionat de ceea ce facea. Luigi Lavazza a descoperit originile diferite si caracteristicile cafelei si a studiatamestecurile pentru a fi la inaltimea gusturilor clientilor sai.

Cafeaua pe care noi o avem astazi este rezultatul ideii lui: combinarea cafelelor din diferite zone. Pentru a se crea multiple amestecuri diferite si echilibrate, diferitele tipuri de cafea sunt recoltate, procesate si combinate.

Citeste mai jos

Luigi Lavazza S.p.A. a fost fondata in anul 1927. Luigi Lavazza, sotia ta Emilia si copii Maria, Mario si Giuseppe, cunoscut ca Beppe, erau toti prezenti. Au infiintat compania Luigi Lavazza, cu capital social de 1.500.000 lire. Lavazza a inceput apoi cucerirea provinciei Torino, datorita flotei sale de vehicule si retelei sale de vanzari.

In perioada aceea au inceput sa foloseasca pachetul de Pergamin: un pachet care pastreaza aroma cafelei, fiind confectionat din doua straturi de hartie.

1927_modulo_02_mono_foto

Utilizarea acestui tip de ambalaj a determinat oamenii sa cumpere cafea in cantitati mai mari si sa o poata pastra acasa mai multe zile. A fost primul pas catre pachetele de Lavazza de care ne bucuram astazi.

Primul logo Lavazza a fost creat de catre Aerostudio Borghi in Milano, in anul 1946. Litera centrala “A”, mai mare decat celelalte litere, este si astazi un element prin care se identifica logo-ul.

Citeste si:  Deadpool: in spatele cortinei

In aceasta perioada, cutia de ambalare in vid a fost folosita pentru prima data, pentru a pastra perfect aroma cafelei. Acest lucru a facut posibila conservarea pe termen lung si distributia mult mai larga.

1950_modulo_02_mono_foto

In 1959, a fost lansata prima cafea decofeinizata Lavazza: DEC.

1957_modulo_02_mono_foto_01

Cea mai mare scoala de cafea din lume care exista azi a fost creata in aceasta perioada, in 1979, sub numele de Centrul Luigi Lavazza pentru Studii si Cercetare despre Cafea. Astazi, Centrul de Formare Lavazza continua sa furnizeze formare si sa promoveze inovarea si sa raspandeasca cultura in intreaga lume.

Citeste mai jos

Da-ne un like sau aboneaza-te la newsletter-ul nostru pentru a primi ebook-ul gratuit:

  • Portal Management Povesti despre afaceri de succes

    Tehnici de vanzare


Numele tau (obligatoriu)

Adresa ta de email (obligatoriu)

Datorita proiectului ¡Tierra!, cei de la Lavazza au imbunatatit conditiile de trai a mai mult de 3,000 caficultores, din opt tari, stimuland cresterea economica. A fost posibila, in acest fel, imbunatatirea stilului lor de viata si introducerea unor noi tehnici agricole, ecologice si profitabile.

In anul 2004, calendarul Lavazza a dus cafeaua in spatiu, cu fotografiile lui Thierry Le Gouès, inspirate de Barbarella si pop si imagini de science fiction ale anilor ’60 si ’70. Zece ani mai tarziu, acest vis a devenit realitate in momentul in care espresso italian a ajuns pe Statia Spatiala Internationala, in colaborare cu Argotec si cu Agentia Spatiala Italiana (ASI).2015_modulo_02_mono_slider_01