Lantul de restaurante KFC – Kentuky Fried Chicken (pui prajit din Kentuky) este un exemplu de poveste de succes datorata perseverentei. Franciza a fost creata de antreprenorul Harland Sanders, numit colonelul Sanders.

Acesta a incercat sa isi vanda reteta de pui de 1009 ori inainte de a se bucura de succes. Acum este unul din cele mai cunoscute lanturi de restaurant din lume, cu peste 18000 de sedii in 120 de tari.

Povestea de succes KFC incepe cu visul unui om de a gati. Colonelul Sanders s-a nascut in 1890 intr-un oras mic din Indiana. Cand Sanders avea doar 6 ani, si-a pierdut tatal, mama lui fiind nevoita sa se angajeze pentru a-si intretine familia. Colonelul a fost nevoit sa invete sa gateasca de la varsta de 7 ani, avand grija de fratii lui mai mici. La 12 ani a parasit casa natala pentru a-si gasi un loc de munca pentru a-si ajuta familia.

Citeste mai jos

Singurul talent pe care il avea era acela de a gati.

Tocmai din aceasta cauza, nu a reusit sa ramana prea mult timp in niciul loc in care a incercat sa se angajeze. Inainte de a ajunge colonel in cadrul armatei, a lucrat ca fochist de locomotiva, a lucrat la o ferma, a fost ingrijitor de catari in cadrul armatei, lucrator la drumuri, avocat aspirant, broker de asigurari, administrator de hotel, vanzator de cauciucuri, obstetrician amator, candidat politic si operator de benzinarie.

Abia la varsta de 40 de ani, pe cand lucra la benzinarie, a realizat ca isi poate fonda o afacere pe baza retetelor sale. A inceput sa gateasca acolo pentru calatorii infometati ce se opreau pentru a alimenta. Nu exista un loc in care acestia sa manance, asa ca el a adus o masa de acasa. A creat conceptul de “masa de duminica, 7 zile din 7”, inlocuitorul meselor de acasa pentru familiile ocupate.

Citeste si:  Istoria fratilor Dassler - Adidas vs. Puma

Si-a deschis intr-ul final propriul restaurant, dar apoi s-a construit o autostrada care i-a servit drept concurenta si i-a furat clientii. Acela a fost momentul in care a realizat ca singurul mod de a rezista este acela de a crea o reteta secreta. Dupa ce a incercat sa o vanda de 1009 ori fara succes, a reusit intr-un final, in 1955, demonstrand ca prin ambitie si perseverenta poti reusi tot ceea ce iti propui. In mai putin de zece ani s-au deschis peste 600 de restaurante ale francizei in Statele Unite.

Citeste mai jos

Da-ne un like sau aboneaza-te la newsletter-ul nostru pentru a primi ebook-ul gratuit:

  • Portal Management Povesti despre afaceri de succes

    Tehnici de vanzare


Numele tau (obligatoriu)

Adresa ta de email (obligatoriu)

In 1964 si-a vandut partea din companie unor investitori, in schimbul a 2 milioane de dolari. Pana la moartea sa din anul 1980, Sanders a calatorit prin lume pentru a vizita restaurantele KFC.

Cifra de afaceri KFC depasea in 2013 valoarea de 23 miliarde de dolari. In concluzie, o poveste de succes se poate construi, important este sa nu renunti niciodata la visul tau.