Microscoapele electronice Versa 3D, disponibile in oferta companiei romanesti Ronexprim, sunt microscoape de baleiaj cu dublu fascicul, pentru probe biologice. Acestea reprezinta, practic, o combinatie intre doua sisteme: un microscop cu baleiaj si un tun cu emisie in camp de electroni, folosit pentru obtinerea de imagini de inalta rezolutie in format digital, marite de peste 100.000 de ori. Totodata, tunul cu emisie in camp de ioni ofera posibilitatea macinarii rapide si precise a probelor, pentru evidentierea structurii aflate sub suprafata, dar si a realizarii de sectiuni transversale.

Utilizatorii acestor microscoape electronice pot comuta rapid intre cele doua fascicule, pentru o navigare rapida si o macinare precisa, aceste instrumente beneficiind de un randament, o rezolutie si o automatizare optime. Versa 3D Dual Beam se remarca, de asemenea, prin versatilitatea lor, avand functionalitati in inalta rezolutie, low vacuum pentru analize si caracterizari atat 2D, cat si 3D pentru diverse tipuri de material. Totodata, imagistica in fascicul de electroni in vid inalt sau scazut poate fi atinsa cu usurinta la rezolutii inalte, iar depunerile de platina in vid inalt sunt o alta caracteristica uzuala a acestor microscoape.

Citeste mai jos

Iata in continuare care sunt principalele caracteristici tehnice ale acestor microscoape electronice:

– vid inalt: <6×10-4 Pa;

– vid scazut: 10 la 200 Pa;

– ESEMTM: 10 la 4.000 Pa;

– tensiune: 200 V – 30 kV (50 V landing energy cu Beam Deceleration);

– rezolutie vid inalt: 2,5 nm la 30 kV (cu DBS);

– rezolutie vid scazut: 2,5 nm la 30 kV (cu DBS);

– timp viata sursa: minimum 1.000 pre functionare;

– tensiune: 500 V – 30 kV;

Citeste si:  Revelion în spitalele de copii din București

– curent fascicul: 1,5 pA – 65 nA, in 15 pasi;

Citeste mai jos

– rezolutie: 7,0 nm la 30 kV in punctul de coincidenta, 5,0 nm la distanta de lucru optima;

– suport de proba motorizat dupa 5 axe de inalta precizie: X,Y – 150 mm piezo-driven, Z – 10 mm motorizat, T – de la -10 grade pana la +60 de grade, R – n x 360 de grade, piezo-driven si repetabilitatea repozitionarii X,Y – 1,0 μm.

Iata in continuare de ce caracteristici beneficiaza aceste microscoape electronice:

Detectori: Everhart Thornley SE (ETD), camera IR, Nav Cam+TM, Ion Conversion and Electron (ICE) pentru ioni secundari (SI) si electroni (SE), retractable directional backscatter (DBS), In colum detector (ICD), detector STEM retractabil cu segmenti BF / DF / HAADF;

Accesorii: Gas Injection System (GIS), Plasma Cleaner (PC), Beam Deceleration (BD), Charge Neutralizer, Integrated Fast Beam Blanker, EDS integration kit (EDAX).

Totodata, aceste microscoape electronice beneficiaza de urmatoarele programe de tip software:

1. AutoSlice and ViewTMsoftware pentru sectionarea secventiala automata, cu fascicul de ioni, a volumelor predefinite de utilizator, din probe conductoare sau neconductoare pentru reconstructie 3D;

2. AutoTEMTMsoftware pentru sectionarea automata, rapida, repetata si de incredere, cu fascicul de ioni, pentru analize TEM.

Compania Ronexprim pune la dispozitia clientilor sai numeroase modele de microscoape electronice cu transmisie si / sau baleiaj TEM, STEM, SEM, printre care si Versa 3D, dar si accesorii pentru aceste dispozitive ultra-performante.