Un simplu pariu facut pe strazile din Boston, a ajuns sa faca istorie atat in tenis cat si in moda.

Supranumit “crocodilul”, ca urmare al unui pariu cu al sau capitan de tenis, René Lacoste a facut ca acest animal sa fie unic transformandu-l intr-un logo iconic al brandului sau.

Ca multe alte povesti de succes, povestea Lacoste incepe cu o anecdota.

Citeste mai jos

Boston, 1930. René Lacoste se plimba pe strazile orasului insotit de capitanul echipei sale de tenis, Alan Muhr, intr-o dupa-amaiaza, inaintea unui meci. In vitrina unui magazin ii sare in ochi o eleganta valiza din piele de crocodil. Deci, e timpul pentru un pariu: daca René castiga meciul, Alan ii cumpara valiza. René nu castiga meciul insa jurnalistul George Carens aude de aceasta poveste si scrie un articol despre ea in Boston Evening Transcript: „Tanarul Lacoste nu a castigat valiza din piele de crocodil insa a luptat ca un crocodil adevarat”, de aici venindu-i si porecla de „crocodilul”.

 

In lumea  de la inceputul secolului XX, legatura dintre sport si moda incepe cu un crocodil

 

renelacoste_21Ilustratia crocodilului a fost creata pentru prima data de catre Robert George, prieten al lui René Lacoste, brodandu-l pe buzunuarul unui blazer alb,  pe care Lacoste il purta inaintea fiecarui meci.

Robert George, un jucator profesionist de hochei, dar si detinatorul uneia din cele mai mari fabrici de textile din Paris, incepe in anul 1933 producerea revolutionarului tricou de tenis, Lacoste.

In anul 1951 compania incepe sa se extinda si sa introduca, pe langa tricourile albe de tenis, si tricouri colorate. In 1952 tricourile incep sa fie exportate in SUA fiind promovate ca “simbolul starii sportivului competent”, influentand astfel alegerile vestimentare ale clasei superioare.

Citeste si:  Pepsi vs Coca-Cola

In 1963 Bernard Lacoste preia conducerea companiei de la tatal sau René. Compania a crescut semnificativ sub conducerea lui Bernard, ajungand la vanzarea a 300.000 de produse anual.

Citeste mai jos

Da-ne un like sau aboneaza-te la newsletter-ul nostru pentru a primi ebook-ul gratuit:

  • Portal Management Povesti despre afaceri de succes

    Tehnici de vanzare


Numele tau (obligatoriu)

Adresa ta de email (obligatoriu)

In 1980 Lacoste incepe sa produca si alte articole cum ar fi: pantaloni scurti, parfumuri,
andy roddickochelari de soare, pantofi de tenis, ceasuri si diverse articole din piele.

Recent, popularitatea brandului Lacoste a crescut datorita desinerului francez Cristoph Lemaire, prin introducerea unui design mai modern.

In anul 2005 au fost vandute aproape 50 milioane de produse Lacoste in peste 110 tari. Popularitatea brandului a crescut si mai mult ca urmare a contractelor dintre Lacoste si mai multi jucatori de tenis, printre care si starul american Andy Roddick.

La inceputul anului 2005 Bernard Lacoste se imbolnaveste grav, ceea ce il determina sa predea conducerea companiei fratelui sau mai mic dar si colaboratorul sau de multi ani, Michel Lacoste.

Bernard Lacoste moare la Paris pe data de 21 Martie 2014.