Liderii stabilesc incotro se porneste pentru a “castiga” ca echipa. Liderul este dinamic si are puterea de a inspira. Cuvantul leadership poate proiecta in minte multiple imagini, ca de exemplu:

  • Un lider politic ce expune cu patos o cauza personala
  • Un explorator ce creeaza o carare prin jungla penru cei ce il urmeaza
  • Un director executiv ce dezvolta o strategie pentru a invinge competitia

Liderii au scopul de a ajuta ca lucrurile facute sa fie cele corecte. Traseaza directii, formeaza o viziune ce inspira si creeaza ceva nou. Totusi, in timp de traseaza directii, liderii trebuie sa fie si manageri iscusiti.

Un lider cu adevarat eficient este persoana care:

1. Creeaza o viziune

In afaceri, o viziune este o descriere realista a locului in care vrei sa te situezi in viitor. Viziunea iti ofera o directie si iti seteaza prioritati.

Citeste mai jos

2. Motiveaza si inspira

O viziune buna reprezinta fundatia pentru leadership, dar abilitatea liderului de a ii motiva si inspira pe ceilalti este cea care duce viziunea spre indeplinire.

3. Manageriaza indeplinirea viziunii

Aceasta este aria in care notiunea de leadership o intalneste pe cea de management. Liderii trebuie sa se asigure de faptul ca munca depusa in scopul indeplinirii viziunii este corect manageriata. Acest lucru poate fi facut fie de ei insisi, fie de un manager caruia liderul sa ii delege aceasta responsabilitate.

Citeste mai jos

Da-ne un like sau aboneaza-te la newsletter-ul nostru pentru a primi ebook-ul gratuit:

  • Portal Management Management si Leadership

    Tehnici de vanzare


Numele tau (obligatoriu)

Adresa ta de email (obligatoriu)

4. Creeaza si antreneaza echipa care poate indeplini viziunea

Liderii sunt direct responsabili de activitati importante cum ar fi dezvoltarea personala si cea a echipei. Pentru crea a dezvolta o echipa, liderii trebuie intai sa inteleaga dinamica uneia. Un lider eficient trebuie sa stie sa lucreze in echipa si, ca orice bun antrenor, sa cunoasca foarte bine toate secretele jocului.

Citeste si:  11 lucruri cautate de angajatori in freelance