In optica, lentilele reprezinta un instrument din sticla sau material plastic cu doua suprafete opuse, curbe, ce au ca scop focusarea sau dispersarea luminii. Intreg procesul se bazeaza pe fenomenul de refractie a luminii, adica schimbarea directiei de propagare a acesteia la trecerea dintr-un mediu transparent in altul.

O clasificare a acestora poate fi facuta prin modul in care actioneaza asupra razelor de lumina. Exista, asadar, lentine convergente, ce transforma un fascicul paralel intr-unul convergent, si lentile divergente care transforma un fascicul paralel intr-unul divergent.

Citeste mai jos

Ei bine, obiectivul aparatului de fotogafiat nu reprezinta altceva decat o multime de lentile pozitionate succesiv, menite sa corecteze, pe cat posibil, numeroasele distorsiuni optice care survin din cauza luminii. Pentru obtinerea unor imagini de buna calitate, lentilele se folosesc adesea in combinatii atent calculate, numite lentile compuse. Acestea se folosesc la obiectivele aparatelor fotografice si la alte instrumente optice.

Pentru a intelege mai bine procesul, luam un exemplu: un obiectiv Nikon AF-S NIKKOR de 58 mm si lentilele Monofocale de la Nikon.

nikon-banner

Cand vorbim de obiectivul unui aparat, ne referim la ansamblul de lentile utilizate in combinatie cu corpul de camera si mecanismul de functionare al aparatului de a capta imagini. Nu exista o diferenta profunda in modul de operare al lentilelor de ochelari si a celor ce aparin aparatelor de fotografiat. In obiectivul Nikon AF-S NIKKOR, contructia optica corecteaza si clarifica imaginea. Lentilele Monofocale de la Nikon corecteaza optic deficientele de vedere, mai exact miopia, hipermetropia si astigmatismul.

Lentilele obiectivului Nikon reproduc perfect imaginea, chiar si in portrete, fara contururi neclare, capteaza excelent contrastele si imaginile subiectelor aflate la distanta. Iar lentilele monofocale Nikon corecteaza miopia, defect al vederii care se manifesta prin greutatea de a distinge clar obiectele situate la distanta.

Citeste si:  Oameni care au lasat impresia ca vor esua dar au reusit

Citeste mai jos

Unele lentile ne ajuta sa captam momentul si sa-l pastram, alte lentile ne ajuta sa traim cat mai clar momentul. Asadar, pentru a va putea bucura de calitate HD in viata de zi cu zi, apelati cu incredere la unul dintre partenerii Nikon din toata tara. Veti beneficia de un consult de specialitate si va veti afla nevoile, care apoi vor fi satisfacute cu ajutorul unei perechi de ochelari potrivite.