Miopia este cea mai intalnita cauza in ceea ce priveste deficientele de vedere ale oamenilor pana la varsta de 40, iar in ultimii ani creste alarmant.

La nivel global, cercetarile sugereaza ca pana in anii 2000, aproximativ 25% din populatia lumii suferea de miopie, insa, din anul 2050, se asteapta ca jumtate din populatie sa fie diagnosticata cu aceasta deficienta.

 

Simptomele Miopiei

Daca suferi de miopie, cu siguranta intampini dificultati la observarea semnelor rutiere sau la distingerea obiectelor indepartate, insa ai abilitati remarcabile de a vedea de aproape, in activitati precum cititul sau utilizarea computerului.

Citeste mai jos

Alte semne si simptome ale miopiei sunt: incruntarea ochilor pentru focalizare, durerea de cap, oboseala ochilor. Sa te simti obosit la volan sau atunci cand practici un sport poate fi un simptom al miopiei.

nikon-banner

Care sunt cauzele miopiei?

Una dintre cele mai intalnite cauze este cea ereditara, deoarece aproximativ 89% dintre oamenii diagnosticati cu miopie au pe cineva in familie care sufera de aceasta disfunctionalitate a vederii.

Pe de alta parte, mediul in care iti desfasori activitatea poate fi o cauza des intalnita: un mediu stresant care pune la incercare globul ocular si influenteaza calitatea vederii.

Miopia apare atunci cand globul ocular este prea lung, in raport cu puterea de focalizare a corneei si a lentilei ochiului. Acest lucru face ca razele de lumina sa se concentreze intr-un punct in fata retinei, mai degraba decat direct pe suprafata acesteia.

De obicei, miopia incepe sa apara in copilarie si ai un risc crescut pentru miopie daca parintii tai sufera de aceasta disfunctionalitate. In majoritatea cazurilor, miopia se stabilizeaza in adolescenta, insa, cateodata incepe sa progreseze cu varsta.

 

Tratament pentru miopie

Miopia poate fi corectata cu ochelari, lentile de contact sau operatie. In functie de gradul miopiei esti nevoit sa porti ochelarii sau lentilele de contact tot timpul sau doar la distanta, precum atunci cand conduci, cand esti intr-o conferinta si ai nevoie sa vezi prezentatorul sau atunci cand vizionezi un film.

Citeste si:  Cum sa ne protejam ochii de razele UV

Citeste mai jos

Cele mai bune alegeri pentru lentilele ochelarilor celor care sufera de miopie includ lentilele cu index mare (pentru ochelari mai subtiri sau mai usori) si invelis antireflexiv. De asemenea, ia in considerare lentilele heliomate sau fotocromice pentru a-ti proteja ochii de lumina UV si lumina albastra intensa. Acest lucru elimina nevoia unei alte perechi de ochelari pentru soare.

Screenshot 2018-06-08 17

Lentilele pentru miopie Nikon

Datorita experientei in optica de precizie, Nikon ne intampina cu o noua generie de lentile pentru miopie, MyopSee. Cu aceste lentile ai parte de o vedere extrem de precisa. Lentila MyopSee este cu pana la 16% mai subtire decat o lentila sferica standard si cu pana la 11% mai usoara.

Beneficiul tau este o vedere exceptional de clara, datorita micsorarii semnificative a aberatiilor in orice punct al lentilei. Acest lucru iti reproduce imagini extrem de fidele ale mediului. MyopSee este o lentila dublu asferica, pentru care Nikon a investit experienta si calitatea productiei printr-un calcul cu un soft exclusiv NODE (Nikon Optical Design Engine).

Atunci cand sunt intrebati despre calitatea lentilelor, oamenii vorbesc despre Nikon, brand-ul care produce cele mai usoare, sigure si moderne lentile, inca din anul 1946. Poti obtine mai multe informatii despre lentilele perfecte pentru tine in orice magazin partener Nikon.