Persoanele care poarta ochelari sunt familiarizate cu dificultatile de a face fata soarelui pe timpul lunilor insorite. Cum vara este aici, atat ochelarii de vedere, cat si cei de soare trebuie purtati oriunde mergem. Insa exista o alternativa simpla pentru a nu mai cara, zilnic, cate doua perechi de ochelari. Aceasta este purtarea ochelarilor cu lentile fotocromice (cu absorbtie variabila). Acestea sunt special create pentru a se inchide la culoarea atunci cand sunt expuse la soare si a se deschide la culoare atunci cand suntem inauntru.

Acest tip de lentile exista pe piata de o perioada indelungata insa, daca in trecut variantele in ceea ce priveste culoarea lentilelor si eficacitatea acestora erau putine, astazi ele pot fi achizitionate in diverse modele, chiar si personalizate.

Citeste mai jos

Lentilele cu colorare variabila Trasitions de la Nikon sunt concepute in asa fel incat sa se coloreze rapid de la incolor atunci cand persoana care le poarta se afla in interior, la foarte inchis, cand aceasta iese afara. Culoarea se modifica automat in functie de lumina la care sunt expuse lentilele. Mai mult, colorarea este puternic influentata de prezenta UV, cu cat mai multe raze UV, cu atat colorarea are loc mai rapid si aproape de maxim. Este bine de stiut ca procesul de colorare este influentat si de temperatura. Cu cat temperatura este mai mare, colorarea este mai lenta lenta si invers. De aceea, in lunile calduroase de vara, pentru o utilizare cotidiana, urbana, lentilele se vor colora mai greu si mai putin. In schimb, la mare sau la munte se vor colora intens.

Citeste si:  Secretul succesului în industria construcțiilor

Avantajele folosirii lentilelor de fotocromice:

  • Sunt convenabile – pot fi purtate, atat in interior, cat si afara, in orice circumstante de temperatura.
  • Ofera protectie UVA si UVB continua – nu mai este cazul sa va ingrijorati daca v-ati uitat ochelarii de soare acasa, lentilele vor proteja ochii permanent.
  • Sunt disponibile in mai multe culori – in asa fel pot fi asortate si pot completa frumos diverse tinute
  • Economisiti bani – nu mai este nevoie sa achizitionati ochelari de soare sau ochelari de vedere, fiind lentile care inglobeaza avantajele amandurora.
  • Sunt adecvate oricarei prescriptii si rame

Lentilele Nikon sunt special concepute pentru a proteja ochii de efectele negative ale radiatiilor solare. Pe langa protectia impotriva razelor UV, lentilele Nikon asigura o vedere confortabila si mentin sanatatea ochilor tai. Alege dintr-o gama variata de lentile pe cea potrivita pentru tine. Poti obtine mai multe informatii despre lentilele perfecte pentru tine in orice magazin partener Nikon.