In ceea ce priveste activitatea de management strategic, multi antreprenori se folosesc de principii pe care le-au invatat la scoala, in practica sau de la alti colegi, de-a lungul timpului. Multe din acestea sunt insa demodate si este necesar sa fie inlocuite de un stil mai modern de a gandi business-ul.

Business Insider scrie ca un antreprenor trebuie sa fie capabil sa scape de tot ceea ce este demodat in management, mai ales ca lumea afacerilor trece prin schimbari constante de esenta.

Deseori se intampla ca salariatii sa nu mai vrea sa li se spuna ce sa faca, ci numai sa faca, iar antreprenorii mai au mult de lucru, mai ales cand vine vorba despre firmele mai vechi, colo unde practicile demodate nu dispar asa usor. Expertii sustin ca o cultura moderna a angajamentului poate determina o mai mare fidelitate a clientilor si asa poate sa apara mai rapid succesul!

Citeste mai jos

Iata cateva practici de management strategic de care orice antreprenor serios ar trebui sa scape cat mai rapid. Este indicat sa renunti la principiul de a sti si a controla tot ce misca in compania ta. Incearca sa ai mai multa incredere in cei care lucreaza pentru tine si fa-i mai responsabili! Da-le oamenilor posibilitatea de a invata din anumite erori, atunci cand este cazul.

Nu te mai baza asa de mult pe managementul in jurul biroului tau si incearca sa adopti varianta unui leadership care sa aiba la baza discutiile cu angajatii.

Da-le posibilitatea sa isi exprime ideile pe care ti le prezinta si fa in asa fel incat sa distribui rezultatele cat mai echitabil!

Studiile au aratat ca in cazul in care angajatii se simt apreciati, acestia nu se mai gandesc neaparat la majorari salariale!

Nu mai pleca de la ideea ca tu stii totul, deoarece este foarte clar ca nu poti detine toate raspunsurile. Conform Business Insider, ca lider este necesar sa ai mai multa incredere in membrii echipei tale si sa faci in asa fel incat sa alegi oamenii potriviti pentru joburile potrivite.

Citeste si:  Care sunt cei mai bogati oameni de afaceri din Franta

Nu te mai raporta la ideea de a nu face erori, ci incearca sa adopti principiul in baza caruia invatarea se poate face destul de bine si din anumite greseli, atunci cand este cazul.

Trebuie sa renunti la ideea ca singurul aspect important in firma ta este bilantul economic. Pleaca de la principiul care spune ca baza unei afaceri o constituie oamenii, care iti pot aduce clienti mai multi si profit mai mare.

Citeste mai jos

Da-ne un like sau aboneaza-te la newsletter-ul nostru pentru a primi ebook-ul gratuit:

  • Portal Management Management si Leadership

    Tehnici de vanzare


Numele tau (obligatoriu)

Adresa ta de email (obligatoriu)

Este bine sa renunti treptat la investitii masive in partea tehnologica si sa iti indrepti atentia catre oamenii tai. Numai asa vei putea creste productivitatea, investind in perfectionarea salariatilor.

Renunta sa mai efectuezi solicitari exagerate subalternilor tai si incearca sa fii mai precis in privinta lucrurilor pe care le soliciti. Ai mai multa incredere in oamenii tai, care, la randul lor pot sa aiba idei destul de bune.

Nu te mai baza atat de tare pe recompense financiare catre angajati! Studiile au aratat ca in cazul in care angajatii se simt apreciati, acestia nu se mai gandesc neaparat la majorari salariale, scrie Business Insider.

Nu este niciodata prea tarziu sa schimbi ceva, sa renunti la cateva din aceste practici chiar acum, in prezent, iar consecintele actiunilor tale le vei vedea in viitor, in evolutia companiei tale.

Mihai Matei