In managementul resurselor umane, sondajele spun ca circa 4,6 din 10 romani se declara nemultumiti de locul de munca actual.

In lumea afacerilor deosebit de dinamica in care traim, multe companii au fluctuatii de personal destul de mari, deoarece unii angajati iau decizia sa plece la o alta firma ca urmare a diferentelor salariale sau a conditiilor de munca care li se ofera.

Potrivit unui studiu realizat de ivox.ro, site de sondaje online, salariatii care au luat parte la cercetare spun ca le place sa vina la birou ca urmare a programului si a atmosferei de lucru din cadrul companiei in care activeaza. In plus, acestia sunt multumiti de actualul lor job datorita faptului ca acesta este destul de stabil, se mai arata in studiul citat de Mediafax.

Citeste mai jos

Cercetarea indica faptul ca multi angajatii sunt nemultumiti de faptul ca sefii nu isi motiveaza subordonatii asa cum ar trebui si nu le ofera oportunitati reale de promovare in structurile ierarhice ale firmei.

Conform Mediafax, dintre persoanele care nu muncesc, in jur de 34% au sustinut ca nu isi cauta de munca in acest moment. Pe de alta parte, o mare parte dintre cei care isi cauta un job, intreprind acest demers de mai putin de trei luni, in jur de 18,4%, iar altii, cam 15% au probleme in acest sens de la 6 luni pana la un an.

Pentru 19,2 % dintre respondenti, activitatea intr-o companie multinationala nu inseamna un bun motiv pentru a-ti schimba jobul!

Studiul mai arata ca multi respondenti si-au schimbat locul de munca datorita beneficiilor financiare, in cazul a 81,2% dintre acestia, a oportunitatilor de dezvoltare personala (70,8%) si recunoasterii muncii lor, circa 67%.

Citeste si:  Creeaza imaginea si identitatea profesionala congruenta cu tine

De asemenea, pentru 19,2 % dintre respondenti, activitatea intr-o companie multinationala nu reprezinta un motiv intemeiat pentru a-ti schimba jobul in acest moment.

Citeste mai jos

Da-ne un like sau aboneaza-te la newsletter-ul nostru pentru a primi ebook-ul gratuit:

  • Portal Management Resurse Umane

    Tehnici de vanzare


Numele tau (obligatoriu)

Adresa ta de email (obligatoriu)

Numai 12% dintre cei chestionati spun ca au apelat la un specialist in resurse umane, atunci cand si-au cautat un job. O mare parte dintre cei intervievati nu au fost la niciun interviu de angajare in ultimele 300 de zile, respectiv in jur de 62%, iar circa un sfert din totalul respondentilor au sustinut intre 1 – 3 interviuri si 13%, au avut parte de peste 4 interviuri.

Cercetarea oferita de managementul resurselor umane mai indica faptul ca aceste procente sunt justificate de raportul mare al celor care lucreaza (66%) si care nu isi cauta alt loc de munca. Mediafax scrie ca acest sondaj a fost efectuat ivox.ro, esantionul fiind format din 5.232 de subiecti, iar eroarea este de +/-3 %.

Autor: Mihai Matei